Intervju - Mihajlovićevih 50: Srbin sam od glave do pete!

Ali znam da priznam grešku, izvinim se i zaplačem! Nekadašnji srpski selektor u opširnom intervjuu za Gazetu otkrio i da je bio blizu Juventusove klupe, govorio je kako mu je meč sa Hrvatskom 1999. bio najbolji u karijeri, pa i zašto je beogradski derbi jedan-jedini. . . .

Fudbal 22.02.2019 | 23:48
Intervju - Mihajlovićevih 50: Srbin sam od glave do pete!
Gazeta delo sport je posvetila celu stranu Siniši Mihajloviću koji danas slavi 50. rođendan. Pola veka, po običaju, kod svakog čoveka bude nagon da napravi bilans onoga što je uradio u svom životu. Za naslov razgovora sa Mihom Gazeta je izabrala sledeću izjavu trenera Bolonje: “U životu sam imao i prošao sve: želeo bih samo da je moj otac ovde”.  Mihajlović je oktrio da ga tišti to što nije bio uz svog oca kada je odlazio sa ovog sveta. “Mislim o tome i na njega svaki dan. Želeo bih da može da vidi kako su porasli njegove unuke i unuci. Kada se priča o snovima ja ne sanjam da osvojim Ligu  šampiona ili skudeto. Moj san je neostvariv: ja bih da zagrlim mog oca. Moja mama me i dalje gleda istim očima kao kada sam bio dete. Ona ne govori italijanski, moja deca ne znaju najbolje srpski. Ali svaki put kad nas poseti u Rimu, vidim kako ih gleda i shvatim da ljubav nema potrebe za rečima”.  

Miha se našalio na račun svoje kose, odnosno kako je nekad imao dugu i kovrdžavu kosu: “Sada mi je kosa osedela i proredila se. Branim svaku dlaku kao što sam nekada bio na brani mojih golmana. Nekad osećam energiju čoveka koji ima 20 godina manje, a nekad mi se čini da imam 150 godina zbog svega što sam proživeo. Mladost u Srbiji, karijera, Italija, gradovi, šestoro dece, siromaštvo, uspesi, blagostanje. Ali i dva rata, rane, suze…Danas kada gledam unazad mogu da kažem: Siniša, koliko si života živeo”.  

Miha je isričao i srpskim ljubiteljima fudbala dobro poznatu priču o bananama i kako je obećao svojoj majci da će kad se obogati kupiti ceo kamion banana: “Danas kada idem u restoran biram najbolje i pijem dobra vina, ali ništa ne može da premaši taj ukus banane koju sam delio sa mojim bratom”.

Teme rata, Vukovara, odnosa sa Arkanom, bilie su neizbežne i Miha je još jednom ponovio svoje stavove i objašnjenja: “Ja imam snažan karakter. Srbin sam od glave do pete, sa svim vrlinama i manama mog ponosnog naroda. Ali znam da priznam greške, da tražim izvninjenje  i uvek sam spreman na dijalog. Smatraju me za tvrdog čoveka, to je istina. I bolje je da me ne provociraju. Ali i čovek sa mu..ima može da bude dirnut: meni se to događa kada mislim na osobe koje sam voleo, a više ih nema ili kada mislim na moje ćerke kada su daleko. Kada sam prvi put otišao u Međugorje, počeo sam da plačem kao dete, nisam uspeo da zaustavim suze. I osetio sam se jačim, i više sam bio taj dan čovek nego ikada u mom životu”.

Za perfektnu utakmicu svog života Miha je izabrao meč naše reprezentacije sa Hrvatskom  9. oktobra 1999.godine: “To je bio prvi meč posle rata između dve reprezentacije u Zagrebu. Izborili smo plasman na Evropsko prvenstvo. Meč se završio 2:2 a ja sam asistirao za oba pogotka. Novine u Srbiji su mi dale 10”.  

Budući da je igrao derbije u više gradova Italije i Srbije, Miha nema dilemu koji je derbi iznad svih ostalih: beogradski. “Derbi u Beogradu ne može da se poredi ni sa čim. On je mnogo više od utakmice. Atmosfera na Marakani ne može da se objasni. U Milanu se igra derbi visokog plemstva. U Rimu je podsmevanje preko cele godine na temu derbija. U Đenovi su najlepše koreografije. U Torinu je zarazna ta volja Granata da preokrenu hijerarhiju”.

Srpski stručnjak je pričao i o klupama koje su mu izmakle ili koje mu stalno izmiču: “Sa Juveom sam se sve bio  dogovorio. Bio sam u rezidenciji Anjelijevih, sa Marotom i Nedvedom. Onda je Konte odlučio da ostane da bi dao ostavku dva meseca kasnije. Ja sam ostao u Sampu, a u Torino je otišao Alegri… Sa Interom sam toliko puta bio u kontaktu da više i ne znam koliko sam puta bio blizu klupe Nerazura”.

Na kraju je Siniša izabrao i tri najupečatljivije fotografije iz svojih prvih 50 godina života: “Prvi susret sa Arijanom i kako sam se izgubio u njenom osmehu. Dolazak na svet moje dece. Zalet, levica i lopta u rašljama”.  

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar