"Zlatni orlić" sa Novog Zelanda prešao u Zrinjski!

Sećate li se Staniše Mandića?

Fudbal 20.02.2019 | 20:45
"Zlatni orlić" sa Novog Zelanda prešao u Zrinjski!
Sa reprezentacijom Srbije do 20 godina postao je šampion svijeta 2015. na Novom Zelandu, postigavši gol u finalu protiv Brazila (2:1), međutim, karijera Staniše Mandića poslije tog turnira nije se razvijala u dobrom smjeru.

Ubrzo poslije osvojenog zlata odlučio je da nastupa za reprezentaciju Crne Gore, ali je upisao tek šest nastupa (četiri za A i dva za mladu selekciju), potom je 2017. iz Čukaričkog prešao u redove norveškog Songdala i pao u zaborav, bar što se tiče srpske javnosti.

Sve do danas, kada se pojavila vijest da je pozajmljen bosanskohercegovačkom Zrinjskom do kraja aktuelne sezone.

"Nisam puno razmišljao kada se pojavila opcija dolaska u Zrinjski jer se ipak radi o najboljem klubu u BiH koji se svake godine bori za titulu prvaka. U Mostar sam došao s velikim očekivanjima, ali jako pozitivnim osjećajem jer mislim da je Zrinjski pravi klub za mene u ovom trenutku. Želim se zahvaliti ljudima iz kluba na ukazanom povjerenju, a sada je na meni da to povjerenje opravdam na pravi način", rekao je Mandić.

Talentovani napadač pokušaće da pomogne aktuelnom šampionu da prestigne vodeći Sarajevo i odbrani trofej po četvrti put uzastopno. Trenutna razlika je pet bodova.

Izvor: mondo.ba/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar