LŠ - najava: Pep, bez udarničke se ne vraćaj na Ostrvo!

Mančester siti i Gvardiola u epizodi "Liga šampiona - treća sreća".

Fudbal 20.02.2019 | 16:00
LŠ - najava: Pep, bez udarničke se ne vraćaj na Ostrvo!
Osma godina je počela kako Pep Gvardiola nije video trofej Lige šampiona. Davno beše 2011. godina kada je „ušati trofej“ poslednji put završio u njegovim rukama.

Epizoda u Bajernu je završena bez najvećeg pehara, a prolaze sezone i na klupi Mančester sitija bez tog trofeja, ma i bez finala. I polufinala. Otrovne strelice već lete. Toliki milioni, toliko igrača, a Liga šampiona i dalje predaleko.

Novo proleće, nova šansa. Put za početak vodi preko Gelzenkirhena. Šalkeu je zapalo voljom žreba da na Veltins areni ugosti Građane sa Ostrva. Toliko poznatih lica. Matija Nastasić je igrao i za jedne i za druge. I Liroj Sane. A, biće mu večeras i polubrat Salif u sastavu nemačkog tima...

Mančester siti će u nedelju igrati finale Karabao kupa sa Čelsijem, pa su procene engleskih medija da će Gvardiola u Gelzenkirhenu malo i kombinovati sa sastavom. Ionako su Građani u poslednjih sedam međusobnih duela sa Nemcima dobili šest!

„Imamo mnogo snova. Jedan je da dođemo do završnice Lige šampiona. A, da bi to uspeo, moraš da napreduješ svakog dana, da
popravljaš svoju igru, da budeš najbolji kada je najpotrebnije“, poručio je Pep pred utakmicu.

Radio je godinama u Nemačkoj, upoznao je taj borbeni duh i Šalke zna do tančina.

„Šalke se neće predavati. Igraće srčano do kraja. Poznajem ih dobro, takvi su bili i kada sam radio u Nemačkoj. Imaju kvalitet. Uostalom, ovde su, u osmini finala Lige šampiona. Tu niko ne dolazi slučajno“, naglasio je Gvardiola.

A, Nemci su odigrali prvu fazu Lige šampiona kao nekada Italijani. Samo šest postignutih golova na šest utakmica i domaći teren kao neosvojiva tvrđava. Porto je odneo bod (1:1), Galatasaraj (2:0) i Lokomotiva (1:0) nisu ni zatresli mrežu. Mada, statistika kaže da je golman Šalkea Farman imao najviše odbrana u celoj grupi.

Muka je što klubu iz Gelzenkirhena nikako ne ide sa Englezima. Pobedu nad Ostrvljanima nisu upisali od 2012. godine, a igrali su još pet puta posle toga.

Trener Šalkea Domeniko Tedesko ulogu favorita elegantno prepušta Sitiju. Ipak su momci iz Mančestera ti od kojih se očekuje napad na trofej Lige šampiona. Za nemačke plavo-bele i ovo je veliki uspeh.

„Nismo favoriti, ali tu smo da se borimo. Siti je veoma jak, jedna od najboljih ekipa na svetu. Oni iz svake situacije mogu da nađu izlaz, mnogo su jaki u svim linijama tima, a pogotovo u sredini. Naša je obaveza da se borimo, zbog navijača, a smatram da možemo rivalu da stvorimo mnogo problema“, istakao je Tedesko.

Paklen posao čeka Rudare iz Gelzenkirhena, bez pobede sa sačuvanom mrežom teško da mogu dalje. A, Siti je dao 15 golova na poslednje četiri utakmice...

ŠALKE – MANČESTER SITI, 21.00

Stadion: Veltins arena, Gelzenkirhen
Kapacitet: 61.973
Sudija: Karlos del Sero (Španija)

Šalke (4-2-3-1): Farman - Kaliđuri, Nastasić, Sane, Očipka - Rudi, Bentaleb - Serdar, Konopljanka, Burgštaler - Ut

Mančester Siti (4-2-3-1): Ederson - Voker, Otamendi, Laport, Danilo - Fernandinjo, Silva - De Brujne, Sterling, Bernardo - Aguero. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar