Prosinečki "precrtao" Vranješa zbog Đujića i Karleuše!

Robert Prosinečki, selektor Bosne i Hercegovine, izjavio je agenciji "Anadolija" da Ognjena Vranješa više neće pozivati u selekciju "zmajeva".

Fudbal 19.02.2019 | 20:50
Prosinečki "precrtao" Vranješa zbog Đujića i Karleuše!
Selektor "zmajeva" konačno je dao odgovor na slučaj Ognjena Vranješa.

Centralni defanzivac Anderlehta je kompromitovao budućnost u dresu briselskog kluba, a potom i reprezentacije BiH nakon serije incidenata uglavnom izvan fudbalskih terena.

Tetovaža četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Momčila Đujića, javna podrška huliganima iz atinskog AEK-a, kao i cijeli skandal sa beogradskom pjevačicom Jelenom Karleušom, "kumovali" su odluci Roberta Prosinečkog da više ne bude pozivan među "zmajeve".

"Sam je sebe diskvalifikovao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagovao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere... Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju", istakao je Prosinečki agenciji "Anadolija", a prenijeli elektronski mediji.

Prema njegovim riječima, zbog "precrtavanja" Vranješa će trpiti odbrana nacionalne reprezentacije BiH.

"Istina, imaćemo problema zbog toga. Vranješ je igrao veoma dobro u proteklom periodu i moraćemo tražiti rješenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspjeti što prije naći adekvatnu zamjenu na toj poziciji, tj. da će igrači koji bi mogli konkurisati na toj poziciji biti u takmičarskoj formi".

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ed

19.02.2019 20:50

Logično noga za primitivca

ODGOVORITE