''Ovo je najveća zvijezda u Srbiji''

“Ljudi, ovo je najveća zvijezda u Srbiji, na Balkanu!”, prve su riječi medicinske sestre porijeklom sa ovih prostora, koja je hospitalizovala Šabana Šaulića nakon što je doživio stravičnu nesreću u Njemačkoj.  

Svijet 18.02.2019 | 10:06
''Ovo je najveća zvijezda u Srbiji''
Nakon što je poslije nesreće Šaban prevezen u bolnicu, u ekipi koja ga je dočekala nalazila se i medicinska sestra porijeklom sa Balkana. Čim je vidjela poznatog pjevača ona ga je odmah prepoznala i svojim kolegama saopštila o kome se radi, međutim i pored napora njemačkih ljekara pjevačevo srce nije izdržalo, piše Kurir.

Podsjećamo, do stravične nesreće u blizini grada Bilefelda u kojoj je “kralj narodne muzike” izgubio život došlo je nakon što je “seat” u kom se nalazio pjevač počeo da usporava zbog gužve, usljed čega je na njega od pozadi naletjela “mazda” kojom je, po svemu sudeći, upravljao pijani vozač bez dozvole.

Njemačka policija je u nedjelju tokom dana dostavila srpskim zvaničnicima neke od detalja nesreće. Automobil “seat ibica” u kom na mjestu suvozača bio Šaban Šaulić krenuo je da usporava zbog gužve, kada ga je drugi automobil udario u suvozačevu stranu gdje je pjevač sjedio.

Ta strana vozila pretrpjela je najviše štete, a automobili, vjerovatno nošeni inercijom, potom su skliznuli sa kolovoza i udarili u bankinu koja se nalazi pored puta. Od siline udarca vozila su pretrpjela izuzetno veliku štetu.

Zadnji dio “seata” je potpuno uguran u unutrašnjost automobila, dok je prednji dio mazde gotovo skroz odvaljen.

Hitne službe su ubrzo stigle na mjesto nesreće i počele sa zbrinjavanjem povrijeđenih, međutim Šabanu, nažalost, nije bilo pomoći. Iako su ga odmah prevezli u bolnicu i krenuli sa reanimacijom, povredama je podlegao u bolničkoj postelji.

– Jutros oko sedam pozvani smo na dio autoputa A2 prema Dortmundu – izjavio je predstavnik spasilačkih ekipa za tamošnje medije.

Prema riječima pripadnika hitnih službi, neki od povrijeđenih su bili zarobljeni u vozilima. Vatrogasci i spasioci su izvukli sve povrijeđene iz i prebacili ih u kola hitne pomoći, gdje su im pomoć ukazali ljekari i ostalo medicinsko osoblje.

Sva četiri povređena su odvezena u bolnice, dvije osobe su smještene u Bilefeldu, tri osobe su zadobile višestruke povrede, dok je vozač “mazde” koji je izazvao nesreću lakše povrijeđen.

Stravična nesreća u kojoj je stradao srpski pjevač odnijela je još jednu žrtvu budući da je i muzičar koji je upravljao “seatom” u kome se Šaban nalazio preminuo.

(Blic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ah

18.02.2019 10:10

Da su bile lakše povrede Šaban bi se sad oporavljao u bolnici ali ne može se nažalost sve i svašta preživjeti

ODGOVORITE
Name

Svedska

18.02.2019 13:49

Zvijezda ne zvijezda svi cemo mi u zemlju.

ODGOVORITE
Name

Xjt

18.02.2019 14:40

LAKA.CRNA.ZEMLJA.SAUCESCE.PORODICI

ODGOVORITE
Name

Valter

18.02.2019 14:43

Nema rijeci da se opise tuga za takvim umjetnikom.Takav glas,poezija koju je godinama stvarao,se vise ne radja.Tuga je kao i 1980.g kad je umro veliki neponovljivi Tito,i oni su sinonim jedne zemlje svih naroda i narodnosti.Vise necemo slusati i gledati naseg Sabana i u srcu i u dusi je praznina.Neka mu je Vjecna slava,i hvala

ODGOVORITE
Name

BOŽO DŽ.

18.02.2019 15:06

ZBOGOM LEGENDO NAŠA.

ODGOVORITE