ITA: Rekord je pao zbog ovakvih trenutaka!

Pavoleti srušio Parmu, Kaljari preokretom do velikog slavlja! Najbolji strelac Kaljarija junak slavlja ekipe Rolanda Marana - 2:1.

Fudbal 16.02.2019 | 20:45
ITA: Rekord je pao zbog ovakvih trenutaka!
Nije uprava Kaljarilja letos žalila rekordnih 10.000.000 evra da otplati Leonarda Pavoletija, a postaje sve jasnije da je to bio pravi potez. Bivši napadač Napolija prošle sezone je pokazao koliko znači ovom timu, a ove bi upravo njegovi golovi mogli da donesu ekipi sa Sardinije opstanak u Seriji A. Pavoleti je sa dva postignuta gola bio tvorac preokreta u utakmici sa Parmom, a zahvaljujući osvojenim bodovima Kaljari je pobegao čak šest bodova od opasne zone i tako prekinuo niz od šest utakmica bez pobede - 2:1 (0:1).

Dosta dugo je delovalo da će Parma uzdugnutog čela napustiti Kaljari. Gosti su se držali svojih kontranapada i poveli u pravom trenutku preko Juraja Kucke. Ipak, u finišu im je pala koncetracija, što je iskoristio Pavoleti i u završnici meča doneo veliku radost domaćoj publici. Prvo se u ulozi asistenta našao Kapiteli, dok je pet minuta pre kraja Pavoleti iskoristio odličan centaršut Barele i postavio konačan rezultat utakmice.

Pavoeti je došao do cifre od devet postignutih golova u ovoj sezoni i nedostaju mu još dva da izjednači učinak iz prošle sezone. Ono što je najvažnije za njega lično, ali i za ekipu Rolanda Marana, prekinuo je negativan niz koji je trajao tri prvenstvene utakmice, u kojima Kaljari nije uspeo da zatrese protivničke mreže.

ITALIJA 1 - 24. KOLO

Petak

Juventus - Frozinone 3:0 (2:0)
/Dibala 6, Bonuči 7, Ronaldo 63/

Subota

Kaljari - Parma 2:1 (0:1)
/Pavoleti 65, 85 - Kucka 40/

Nedelja:

12:30 Spal - Fiorentina
15:00 Đenova - Lacio
15:00 Udineze - Kjevo
15:00 Emboli - Sasuolo
18:00 Inter - Sampdorija
20:30 Napoli - Torino

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar