Košarkaš poginuo u teškoj nesreći

U stravičnoj nesreći nakon izlijetanja autobusa s auto-puta u Makedoniji poginulo je 15 osoba, a broj povrijeđenih je veći od 30. Pet osoba je u kritičnom stanju.

Region 15.02.2019 | 21:35
Košarkaš poginuo u teškoj nesreći
Jedan od poginulih je košarkaš Jovica Trpevski, košarkaš Gostivara, ekipe koja je trebala ovog vikenda igrati završnicu kupa Sjeverne Makedonije.

Zbog tragedije i smrti mladog košarkaša turnir je odgođen. Košarkaški savez Makedonije saopštio je da će datum održavanja kupa biti naknadno određen, a neki mediji su javili da će se turnir odigrati u aprilu. 

Podsjetimo, autobus koji je prevozio 50 putnika iz Skoplja u Gostivar probio je u srijedu poslijepodne zaštitnu ogradu, prešao na suprotnu stranu auto-puta i izletio s puta te se prevrnuo.

Prema tvrdnjama svjedoka, kako prenose mediji s lica mjesta, do nesreće je došlo kada je na autobusu pukla guma, zbog čega je vozač izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu auto-puta, probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se u provaliju. Među poginulima su i Albanci i Makedonci.

(SB)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

N.N

16.02.2019 05:46

Među poginulima su ljudi, a na Albanci i Makedonci!!!! E na kojem smo mi nivou razvoja, majko mila.

ODGOVORITE
Name

profesor

16.02.2019 08:58

I dok god tako mislimo i pisemo nema pomaka ni razvoja za ulazak medju civilizovani svijet. U Bosni sve sami Neandertalci ostadose. Oni sto misle i pisu su vec odavno medju ljudima u svijetu.