Kome će otići obećana nagrada

„Jedno je sigurno - sredstva koja smo predvidjeli će biti iskorištena na adekvatan način. Još uvijek ne možemo reći u koji će fond ili kome biti uplaćen novac. Vlada KS-a će razmotriti situaciju, pa kad utvrdimo činjenice, postupit ćemo po tome“, pojasnio je Katica u izjavio portalu radiosarajevo.

Bosna i Hercegovina 13.02.2019 | 13:49
Kome će otići obećana nagrada
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica u izjavi portalu Radiosarajevo.ba kazao je da je na hitnoj sjednici kantonalne vlade bilo riječi o raspisanoj nagradi od 50 hiljada maraka za informacije o odbjeglom ubici Edinu Gačiću, koji je juče ubijen u policijskoj akciji.

„Jedno je sigurno - sredstva koja smo predvidjeli će biti iskorištena na adekvatan način. Još uvijek ne možemo reći u koji će fond ili kome biti uplaćen novac. Vlada KS-a će razmotriti situaciju, pa kad utvrdimo činjenice, postupit ćemo po tome“, pojasnio je Katica.

Dodao je će se u ovoj situaciji postupiti po zakonu.

„Sačekaćemo policijski izvještaj i na osnovu tog izvještaja i u zavisnosti od onog šta u njemu bude pisalo postupićemo“, naglasio je Katica.

Sadmir Tarić i Armin Karović tvrde da su policiji u nedjelju dali ključnu informaciju koja je dovela do lociranja višestrukog ubice Edina Gačića.

Da li će Sadmir i Armin uspjeti dokazati da su s policijom podijelili ključne informacije koje su doprinijeli lociranju i likvidiranjem serijskog ubice ostaje da se vidi. 

BN TV

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

RedBull

13.02.2019 13:06

Ako vam je stvarno covjek dao pravu informaciju o ubici sramota bi bilo da ga slazete i izdignete pogotovu na pocetku vase politicke karijere koju vam posteni gradjani sigurno naredni put na izborima oprostili nebi jer nam je vise dosta lopovluka, lazi i petljavina. Da je države, sami bi pozvali onoga ko im je dojavio i dali mu nagradu, koja se planira budzetom za ovakve situacije, neovisno od ovoga slucaja. Ali zato jesmo tu gdje smo. Ako se OSA, SIPA i ostali ovom akcijom trebaju hvaliti, neka im je na sramotu.Čestitamo onda što imate tako fino misljenje o svojim ovcama, ili svom narodu.

ODGOVORITE
Name

Laž

13.02.2019 14:00

Nikad niko još nije dobio nikakvu nagradu od policije.To su samo lażna obećanja.

Name

decko

13.02.2019 14:57

Mogu da ukradu i zvijezde a neba...Nemoj da se lazemo -narod prasta sve!

Name

koji fond lopuze

13.02.2019 15:21

Kakav fond...jel vam fond dao informacije. .ma mozda je trebao da gacpusti da dodje do vas varalice..isplatite sta njega ili njigmh sleduje .koliko bi jos ljudi stradalo .i jos ovi spasioci sada u opasnosti od slicnih il njegove rodbine ..koje ste vi fukare...

ODGOVORITE
Name

brecalo

13.02.2019 17:57

Dajte nagradu bakiru za nedaj boze koja ste vi bagra lopovi e sotone

ODGOVORITE
Name

Lovac Na Ucene

13.02.2019 20:44

Logicno da je neko dao informacije o lokaciji ovoga lika, ucmekali su ga snajperom sa vece daljine, logicno, ko bi se upustio u borbu sa ovim covjekom kada se zna da hoce ubiti bez pardona.

ODGOVORITE
Name

AR

14.02.2019 10:44

Kake pare jadan bio Budi sretan da ne dobijes preko ledja