Huligani ne miruju! Napadnuti igrači Napretka!

Huligani napali igrače Napretka! U Pionirskom parku u Kruševcu nekoliko mladića je prvo verbalno, a potom i fizički napalo dvojicu stranih fudbalera Napretka. Jedan zadobio teške tjelesne povrede.  Ndiaje u šoku, udarili ga u glavu! Posle nerazumnog napada na dvojicu afričkih fudbalera iz Napretka, kontaktirali smo kruševački klub. "Naši fudbaleri napadnuti bez ikakvog razloga, nije bilo na rasnoj osnovi. Ndiaje udaren čvrstim predmetom u potiljak, u šoku je".

Fudbal 11.02.2019 | 18:45
Huligani ne miruju! Napadnuti igrači Napretka!
Fudbalere Napretka iz Kruševca Senegalca Ibrahima Ndijajea i Kamerunca Samjuela Baha Regisa napala je grupa huligana iz tog grada, prenose mediji.

Napad se dogodio sinoć u Pionirskom parku kada je nekoliko mladića prvo verbalno, a potom i fizički nasrnulo na tamnopute fudbalere i nanijeli im povrede.

Jedan je zadobio teške tjelesne povrede, dok drugi srećom nije povrijeđen, prenio je Pink.rs.

Policija u Kruševcu intenzivno radi da identifikaciji huligana.

Ndiaje, koji ima 24 godine, nastupa za Napredak od 2013. godine, dok je dvije godine mlađi Samjeul Baha Regis u Kruševac stigao ljetos.

Ndiaje u šoku, udarili ga u glavu! Posle nerazumnog napada na dvojicu afričkih fudbalera iz Napretka, kontaktirali smo kruševački klub. "Naši fudbaleri napadnuti bez ikakvog razloga, nije bilo na rasnoj osnovi. Ndiaje udaren čvrstim predmetom u potiljak, u šoku je".

Novi huliganski ispad na ulicama Srbije, napad na inostrane državljane, sportiste, koji nikom nisu naudili.

U Kruševcu su napadnuti fudbaleri Napretka, Senegalac Ibrahim Ndiaje i Kamerunac Samjuel Baha Regis! Napadnuti su u nedjelju uveče, oko 19 časova, u Pionirskom parku u blizini stadiona Napretka.

Ndiaje je dobio udarac u potiljak i ima rasjekotinu na glavi, dok je Baha, srećom nepovrijeđen.

"Njih dvojica su išli kroz park i Ndiaje je pričao telefonom na svom jeziku. Pratila su ih dvojica, koji su imitirali njegov govor. Ndiaje se okrenuo i rekao im da nema potrebe to da rade. Napadači su ih potom psovali, a kada su Ndiaje i Naha nastavili da koračaju, Ndiaje je dobio udarac u potiljak, pretpostavlja se 'bokserom'", rekla je za MONDO portparol Napretka Valentina Vasić.

Ona ističe da rapad nije bio rasno motivisan, odnosno da napadači nisu vrijeđali fudbalere Napretka na rasnoj osnovi.

Ipak, ovaj napad je potresao obojicu fudbalera.

"Ndiaje ima taj udarac po glavi, rasjekotinu, ali je fizički dobro, ne baš i psihički, jer bi ovo moglo da ostavi posljedice po njega, rekao mi je i da smatra da se više neće osjećati bezbijedno. Uznemiren je", rekla nam je dalje Valentina.

Upitana da li to znači da Nadiaje i Baha više neće ostati u Napretku i u Kruševcu...

"Ne, ne, oni ostaju fudbaleri Napretka i igraće. Ljekarski tim daće procjenu zdravstvenog stanja Ndiaje i procijeniti kada će moći da se priključi ekipi. Objasnili smo mu da to što se njemu i saigraču Bahi dogodilo može da se desi svakom od nas i da svuda ima nerazumnih i nasilnih ljudi", rekla nam je portparol Napretka, uz informaciju da policija, koja vodi istragu, smatra da su napadači bili pod nekim opijatima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar