"Pokahontas je ušla u trku"

Predsednik SAD Donald Tramp oglasio se na Tviteru povodom vesti da se demokratska senatorka Elizabet Voren u subotu zvanično kandidovala za predsednicu.

  • Vijesti
  • Svijet


On je za nju iskoristio nadimak Pokahontas, po poznatoj američkoj Indijanki koja je živela u 17. veku i ovekovečena je u istoimenom Diznijevom crtanom filmu.

Vorenova se u četvrtak po treći put za nedelju dana starosedeocima SAD izvinila zbog toga što se 1986, prilikom upisa u Advokatsku komoru Teksasa, izjasnila kao "američka Indijanka". 

Ona je u oktobru prošle godine na internetu objavila video snimak kojim je otkrila rezultate DNK testa namenjene da potvrde priču o njenom poreklu iz plemena Čiroki, što su vođe Čirokija ubrzo ocenile "neodgovarajućim i pogrešnim" potezom. 

"Danas je Elizabet Voren, koju ponekad nazivam Pokahontas, ušla u trku za predsednika. Da li će ona učestvovati kao prvi predsenički kandidat američkih starosedelaca ili je odlučila da se to, nakon 32 godine, ipak više toliko ne isplati? Vidimo se na RUTI kampanje, Liz!", poručio je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

(Agencije)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Ilija Josipovic Ekonomija B H

11.02.2019 15:01

Gradjanima se isto pise nema veze ko je na vrhu.on ispunjava obaveze.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.