"Sa Rusijom je sve moguće"

Sjedinjene Američke Države ne bi trebalo da isključe mogućnost ruske vojne umešanosti u Venecueli.

Svijet 10.02.2019 | 18:30
"Sa Rusijom je sve moguće"
To je izjavio mornarički admiral Kreg Foler, novi šef Južne komande američke vojske, zadužene za operacije u Centralnoj i Južnoj Americi i na Karibima.

U intervjuu za "Glas Amerike" Foler je ocenio da se Rusija ponaša kao "ranjeni, oslabljeni medved" koji se bori protiv demokratskih interesa u regionu. 

“Mislim da je sa Rusijom sve moguće. Videli smo šta su uradili u Siriji i mislim da moramo da budemo spremni za sve što bi moglo da se dogodi u budućnosti", kazao je Foler. 

Upitan šta se očekuje od vas kada je reč o situaciji u Venecueli, za kakve se opcije sprema Južna komanda američke vojske, Foler je odgovorio da se "koncentrišu na podršku političkom i diplomatskom rešenju". 

"A, kao što se može i očekivati od vojnog komandanta, radimo na tome da obezbedimo da su američki građani, diplomate i imovina bezbedni, i na to su usredsređeni naši napori", rekao je američki admiral. 

Na konstataciju novinarke da je državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio da postoje u Venecueli postoje aktivne ćelije stranih boraca koji su ratovali u Siriji, Foler je poručio da je "duga, zloćudna ruka Irana je svuda širom sveta, a njihov surogat, libanski Hezbolah, je na samom kraju te ruke". 

Na pitanje da li to znači da oni jesu u Venecueli, admiral je kazao da "ima apsolutno poštovanje prema državnom sekretaru". 

"On ima duboka moralna uverenja i govori istinu", rekao je Foler.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Neđo.10.2.2019

10.02.2019 17:47

Nisi ti foler,nego folirant nema veći lopova i foliranata.Vama se nemože verovati kad podpišete neki ugovor,a kamo li usmen dogovor.Lažete ameri sami sebe a kamoli ceo svet,pravi ste paraziti .Zavadiliste ceo svet lopurde Američke...

ODGOVORITE
Name

Aldoni

11.02.2019 13:52

Ne nego je u slobodarskoj Rusiji je budućnost sa bivšim špijunom na čelu.

Name

Re

11.02.2019 20:31

Rosnjeft je veliki akcionar naftnih polja i sigurno da neće prepustiti to tek tako.

Name

MIMI53

10.02.2019 19:39

Ameri kad nanjuse naftu ko kurjak ovce ,smatraju da im to prirodno pripada ,samo njima, i tesko onom ko im tad na put stane ,pravi zlotvori.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

10.02.2019 21:16

Jesul to i kod nas namirisali naftu samo nam ovi politicari jos ne otkrivaju vjerovatno hoce da samo oni imaju pravo da tom naftom raspolazu.

Name

Dhd

10.02.2019 22:51

FUJ.KRIMINALCI

ODGOVORITE