Policija traga za Edinom Gačićem

 Tužilaštvo Kantona Sarajevo otvorilo je istragu protiv Edina Gačića, budući da postoji osnov sumnje da je počinio ubistvo pripadnika FUP-a, potvrdila je Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Bosna i Hercegovina 10.02.2019 | 10:12
Policija traga za Edinom Gačićem
U potragu su uključene brojne ekipe pripadnika sigurnosnih i policijskih agencija, na području cijele BiH, prenose federalni mediji.

Podsjetimo, sinoć je pripadnik FUP-a ubijen na dužnosti u Suhodolu kod Tarčina, a njegovo tijelo je pronašao kolega koji je došao da preuzme smjenu.

Inače, Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdio je novinarima da je policajac čije je tijelo pronađeno u Suhodolu, kod Tarčina pripadnik snaga Federalne uprave policije - koji je radio na obezbjeđenju objekta.

Danas se nastavlja potraga za osumnjičenim, a povećan je broj policijskih patrola na području KS i šire koji su uključeni u potragu.

Iz press službe Kantona Sarajevo najavili su da će danas u 12 sati  biti održana vanredna konferencija za medije Vlade Kantona Sarajevo.

(Avaz)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

10.02.2019 09:29

Potraga se vrsi po šumi,a ne po putu,tako da za to policije u BH, nemaju laku kategoriju...sve stokilasi sa trbuhom do koljena..Ovo je novi Kuduz,a sad da bilo ko koga ubije njemu ce se pripisati..Dokaz da policija nije ni P od policije,nazalost

ODGOVORITE
Name

Cicko

10.02.2019 09:36

Sada frka i podigli sve raspolozive snage kada je ubijen policajac a da ste te iste snage podigli pre par dana kada je ubijen obican covek i uhapsili ubicu sada bih i jadni policajac bio ziv

ODGOVORITE
Name

Zvornicanin

10.02.2019 10:37

Re cicko ne razumijem komentar u svakom slucaju saucasce porodici za oba izgubljena zivota.

Name

ReZvornicanin

10.02.2019 11:55

Sta ne razumijes panglu. Fino ti je covijek napisao da se u ovoj drzavi ne gleda na svaki zivot jednako. Prvo na dnu je zivot Srbina to ti je ko štakora da ubiješ, zatim ide pas pa Hrvat pa svinja pa običan ćovijek pa policajac pa na vrhu političar vrijedi naviše. Znači da se digla akcija odmah uhvatili bi ga. Na kraju i taj Edin je proizvod mlade BiH kojegsu poslali u rat i drogirali pa mu oca ubili pa je on iz osvete ubijao... Nakon zatvora od 20 godina u kojem nema rehabiljtacije sta ste drugo mogli ocekivati

Name

ZANDARMERIJA

10.02.2019 09:37

Iskreno saučešće porodici. Na veliku zalost ovo će se dogadjati sve češće. Prokleti političari, da bi sačuvali svoje guzice zbog počinjenog kriminala, sve su činili da unište policijski sistem. Godinama su ga urusavali dovodeći na važne pozicije slijepe poslusnike, neznalice sa izmišljenim zvanjima. Policijske strukture su prepune kojekakvih menadžera za sve i svašta, profesora muzičkog, fizičkog i njima sličnih, koji u procesu kupovine ili sticanja diplome nikada nisu ni čuli a ni izgovorili riječi kriminalistika, operativni rad, istraga, dokazivanje, rukovodjenje i slično. Zato su svi oni koji su ukazivali na te negativnosti bili progonjeni i degradirani. Sada su policije pune rukovodilaca, biznismena bez registrovanih firmi, i njihovih poslušnika koji su spremni na sve osim na zakonit i profesionalan rad. Čak su zbog dubokih veza sa tajkunima i mafijašima spremni svoje postene kolege namjestiti na sačekušu. Zbog svega toga policija je izgubila i kredibilitet i poštovanje u narodu, kojem bi isključivo trebala da služi, tako da će se kriminalci sve češće odlučivati za napade na policajce.

ODGOVORITE
Name

Re Zandarmerija

10.02.2019 19:18

Na žalost, mislim da si sve u pravu.

Name

Kazu

11.02.2019 06:52

da ima na spisku i politickih lopova...trojica su vec na godisnjem u Dubaiju zbog prpe...tako se prica.

Name

Miroslav

10.02.2019 11:44

Šta će ovi naši policajci, kod svakog drugog stomačina se objesio, a podvoljak visi. Gledam na YOUTUBE, kada američka policija trči za prestupnicima, nezna se ko je przi sa svom opremom na sebi, nijedan bjegunac nema sanse da pobjegne. Valjda treniraju za svoj posao, da SU U KONDICIJI, a ovi naši, ma daj...

ODGOVORITE
Name

Policija

11.02.2019 06:55

je u autima pred kladionicama...jebiga,valja osigurati izvor prihoda u guzonja dzepove.Ma jebo sigurnost naroda,kad ni policija nije sigurna...

Name

TA

10.02.2019 16:05

ŠTA će goriva potrošiti MOGLI SU ga u bolnicu smjetit kad je majku ubijo i nebi se ovo desilo.Neznanje nerad je za ovo kriv BOLESNU osobu kriviti za svoje neznanje kako to RAZUMJET.

ODGOVORITE