Zvezda više želi titulu ove, nego prošle godine!

Mnoge ekipe se posle osvajanja trofeja zasite. Ova Zvezdina ne!

Fudbal 12.02.2019 | 22:30
Zvezda više želi titulu ove, nego prošle godine!
Za par dana (27. februara u 16 časova), fudbaleri Crvene zvezde igraće na svom stadionu protiv Vojvodine prvu utakmicu prolećnog dela Superlige Srbije.

Prvu takmičarsku u 2019. godini, posle šest pripremnih u kojima su ostvarili maksimalan učinak.

Počelo je na Kipru protiv drugoligaša Akritasa (8:1), a zatim su u Turskoj redom pobeđivani nemački četvrtoligaš Vaker Nordhauzen (2:0), Austrija iz Beča (3:0), Ludogorec (3:1), Rabotnički (2:1) i na kraju Maribor (1:0).

STARTNA POSTAVA ZA VOJVODINU

Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih dešavanja, tim Crvene zvezde koji će od prvog minuta zaigrati u prvom prolećnom kolu protiv Vojvodine - naredne subote od 16 časova na "Rajku Mitiću" (prenos na TV Arena Sport) - trebalo bi da bude: Borjan - Stojković, Savić, Milunović, Rodić - Jovičić, Jovančić - Ben, Marin, Jirka - Boaći. "Da je bila prvenstvena utakmica, Milunović bi igrao protiv Maribora. Ben je imao stomačnih problema, a i Ebisilio nije najbolje, ali sve su to iskusni igrači. Uostalom, imamo još dosta vremena do utakmice sa Vojvodinom", objasnio je Milojević da odsustvo Milunovića i Bena u generalnoj probi sa Mariborom nije bilo zbog nekih ozbiljnijih problema.

Igrači su se menjali, njih 30 bilo je na treninzima, a utisak koji nosimo iz Antalije - gde smo svakodnevno pratili rad Vladana Milojevića i njegovih fudbalera - je da crveno-beli trenutno imaju kapacitet za dva vrlo jaka tima. Barem kada je u pitanju domaći šampionat.

Najviše od novajlija pokazali su Erik Jirka i Nemanja Milunović, koji će gotovo sigurno imati mesto u startnoj postavi. Aleksa Vukanović će, za početak, morati da se izbori za minutažu u žestokoj konkurenciji na levom krilu sa pomenutim Slovakom i Veljkom Simićem, a od Miloša Vulića, Milana Gajića i Mirka Ivanića tek treba da vidimo koliko mogu u ovom trenutku.

Prvi je dugo imao problem sa zglobom stopala, pa je odradio samo jedan ceo trening sa saigračima i odigrao nepuno poluvreme protiv Maribora. Drugi se ekipi priključio par dana uoči povratka u Beograd, a treći ih je sačekao u Beogradu i tek treba da se upoznaju.

Posle utakmice sa vodećim timom slovenačkog prvenstva, trener Vladan Milojević seo je pred novinare beogradskih redakcija koji su u Antaliji izveštavali o pripremama crveno-belih i sumirao svoje utiske.

"Moram da pohvalim igrače za veliku profesionalnost. Nije im bilo lako, dupli treninzi skoro svaki dan… Jedva su čekali da se sve završi i vrate u Beograd", iskren je bio Zvezdin trener.

Koliko je ekipa spremna za nastavak sezone?

"Početak prvenstva je uvek nepoznanica, jer jedno su prijateljske, a drugo prvenstvene utakmice. Sada dolazi i pritisak rezultata, ulazimo u ciljnu ravninu pred plej-of... Nijedna ekipa na startu nije 100 odsto pripremljena, potrebne su jedna-dve utakmice da se uđe u takmičarski ritam", objasnio je Milojević.

Kakvu Zvezdu želite da vidite na proleće?

"Da pobeđuje".

Cilj je "dupla kruna", na koju se čeka još od 2007. godine. Zvezda u Superligi već ima solidnih devet bodova više od drugoplasiranog Radničkog iz Niša, a 15 od trećeplasiranog Partizana, dok je u Kupu Srbije stigla do četvrtfinala u kom će igrati protiv Radnika iz Surdulice.

"Krećemo prvenstvo od nule, a cilj nam je ‘dupla kruna’. Postoji veika želja za tim. Mislim da je ove godine mnogo veća želja da se osvoji prvenstvo nego prošle, što je dobro i pozoitivno. Jedva čekamo da počnu utakmice".

U Zvezdu su ove zime stigla šestorica fudbalera: Mirko Ivanić i Nemanja Milunović iz BATE Borisova, Miloš Vulić i Aleksa Vukanović iz Napretka, Erik Jirka iz Spartak Trnave i Milan Gajić iz Bordoa.

Iako je iz kluba najavljivano da će ove zime prioritet biti smanjenje igračkog kadra, ispostavilo se suprotno, međutim, Milojević kaže da je zadovoljan učinjenim.

"Zvezda je uradila fenomenalan prelazni rok. Još jednom se potvrdio rad Mitra Mrkele, u saradnji sa mnom. Klub je potvrdio da želi da investira u potencijal igrača. Neki igrači su bili ‘targetovani’ pre i evo ih sada tu. To su sve igrači sa iskustvom. Doneli su kulturu evropskoih igrača iz zemalja u kojima su bili, doneli su profesionalnost i to je ono što mi je potrebno. Jedni druge podstiču i prenose međusobna iskustva, što je jako bitno i što mi olakšava posao… Fudbal je danas apsolutni profesionalizam. Jeste to zabava, ali otišao je mnogo daleko od početne faze i zato igrači moraju da budu profesionalni od treninga do svog ponašanja i van terena", istakao je Milojević i konstatovao: 

"Biće paklena konkurencija, ali to je Crvena zvezda".

S obzirom na to da za svaku poziciju u timu konkurišu po dvojica igrača, za neke i trojica, strateg crveno-belih mogao bi da ima "probleme" u odabiru 18 imena koja će se naći u protokolu za utakmicu.

"Imam 'alatke' u ekipi. Biram sa stručnim šabom u odnosu na protivnika, pokušavamo da izaberemo najbolji mogući tim u tom trenutku, što ne znači da su to uvek najbolji. Dosta pričamo, igrači sve razumeju, velika je želja kod svih da igraju, što je i prirodno. Svi guramo u jednom pravcu i moramo da se podredimo ciljevima".

Nekoliko vrlo bitnih igrača Milojevićeve mašinerije ove zime produžilo je ugovore sa klubom (Vujadin Savić, Milan Borjan, Filip Stojković i Milan Pavkov).

"Uvek je dobro kad radite sa igračima koje ste već trenirali. Neke stvari onda ne radite iz početka. Sve ide kako treba, nećemo imati nikakvih problema".

Da li Crvena zvezda trenutno ima “drim tim” za srpske uslove?

"Ne možete to da pričate. Sve je od – do.Ili ste dole ili gore. Imamo dobar tim, ništa više od toga. Imamo dobar potencijal u igračima i cilj je da ostanu tu, da ne odlaze posle šest meseci... Jirka je ‘97, Vulić ‘96. godište, Gajić je mladi reprezentativac, Ivanić je reprezenativac Crne Gore, igrač za Ligu šampiona, Milunović A reprezentatvac. Pored zdrave konkurencije uvek ste bolji nego u prethodnom periodu".

Marko Marin se kvalitetom i iskustvom nametnuo kao vođa tima na terenu. Posle sjajnog gola protiv Maribora, prilikom zamene, dobio je ovacije saigrača.

Dobio je, takođe, i pohvale od trenera.

"Marko je igrač kakav se dugo godina nije pojavio u Crvenoj zvezdi. Privilegija je za navijače i sve ljubitelje fudbala u Srbiji da mogu da gledaju takvog igrača. Igrači od njega mogu da nauče mnogo više nego što bi kroz vežbe na treninzima. Nosilac je igre i suvo zlato Crvene zvezde. Samo prisustvo Marka Marina mnogo znači mladim igračima, jer drugačije je kada je tu i provodite 24 sata sa njim, nego kada ga gledate negde tamo daleko.Pre će, čak, da upiju neke stvari od njega nego od mene kada im se priča. On je igrač lider, kakvih svaki trener želi što više da ima u ekipi".

U razgovoru sa Marinom u Antaliji saznali smo da je Zvezda, u dogovoru sa njim, ove zime odbila "fantastičnu" ponudu iz Katara.

Prelazni rok u Kini je, međutim, otvoren još neko vreme, pa i dalje postoji opasnost da najbolji igrač napusti klub.

"Prelazni rok je živa stvar, videćemo", nije želeo Milojević da širi razgovor na tu temu, kao i na vest o njegovom mogućem odlasku u Al Ain.

Izvor: mond.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar