Video: Vaterpolisti Zvezde napadnuti u Splitu!

Vaterpolisti Zvezde napadnuti u Splitu, hitno se vraćaju u BG! Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su u jednom kafiću u Splitu.  Jelenić: Sramota, Kralj je morao da skoči u more! Predsednik vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić, potvrdio je da je golman Crvene zvezde, Aleksandro Kralj, morao da skače u more u Splitu.  "Da nisam skočio u more ubili bi me"! Vaterpolista Crvene zvezde, Aleksandro Kralj, morao je da skoči u more u Splitu kako bi se spasao od napada huligana.

Ostali sportovi 09.02.2019 | 21:00
Video: Vaterpolisti Zvezde napadnuti u Splitu!
Kako prenose agencije, splitska policija je nešto posle podneva dobila dojavu da je na Rivi napadnut jedan muškarac, koji je dobio nekoliko udaraca.

Njemu je ponuđena medicinska pomoć koju je navodno odbio, a policija je nastavila potragu za pet osoba koji su napali vaterpoliste.

Inače, četvorica mladića u majicama Crvene zvezde je sedela u kafiću na splitskoj Rivi. Nije prošlo mnogo vremena pre nego što su napadnuti, potom su se dali u beg, a jedan je spas pronašao tako što je skočio u more. 

Nemile vesti stižu iz Hrvatske, tačnije iz Splita. Naime, kako piše tamošnji portal 24sata, vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su na splitskoj rivi. Tačnije, njih četvorica.

Oni su bili u šetnji u trenerkama sa klupskim obeležjima kada su ih primetila, a zatim i napala petorica lokalnih mladića.  

"Trojica su se spasili begom, a četvrti je nakon nekoliko primljenih udaraca skočio u more i tako se spasio težih batina", pišu 24sata.

"Primili smo dojavu, po izlasku na mesto događaja nismo zatekli napadače, a momka koji je skočio u more smo prevezli do hotela da se presvuče i u toku je razgovor u kojem ćemo utvrditi detalje", rekli su iz splitske policije, a prenosi "Index.hr". 

Predsednik Vaterpolo saveza Viktor Jelenić rekao je za naš sajt da će konferencija za medije biti u 17 časova u Beogradu kada će biti poznato više informacija. 

Prema njegovim rečima napadnuti su Dušan Vasić i Miloš Maksimović, kao i golman Aleksandro Kralj, koji je skočio u more. 

Vaterpolisti Crvene zvezde hitno će se vratiti u Beograd, što znači da je meč 13. kola Triglav regionalne lige odložen.

Blic piše da su napadnuti igrači Dušan Vasić, Maksimović i golman Aleksandro Kralj.



"Ipak je on četnik" – Splićani snimali, ali i pomogli Kralju! Građani Splita pomogli su golmanu Crvene zvezde, Aleksandru Kralju, da izađe iz mora nakon što su ga napali lokalni huligani.

Pored Kralja, napadnuti su i Dušan Vasić i Miloš Maksimović, međutim jedino je golman Zvezde skočio u more.

"Slobodna dalmacija" objavila je video snimak Kralja u moru i kako ga lokalno stanovništvo snima, ali i pomaže da izađe iz njega.

Bilo je i onih drugih koji nisu bili spremni da pruže ruku našem vaterpolisti, pa se tako na video snimku može čuti kako jedna devojka kaže: "On je četnik, ipak je on četnik". 

Zvezda se nalazila u Splitu gde je trebalo da odigra meč 16. kola Triglav regionalne lige, međutim meč je otkazan i vaterpolisti će se vratiti u Beograd. 

Jelenić: Sramota, Kralj je morao da skoči u more! Predsednik vaterpolo saveza Srbije, Viktor Jelenić, potvrdio je da je golman Crvene zvezde, Aleksandro Kralj, morao da skače u more u Splitu.

Kako je preneo hrvatski "24 sata", četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u Regionalnoj ligi, a najteže je prošao Kralj.

Jelenić je u izjavi Tanjugu rekao da je Kralj morao da ide u lokalnu policiju da da izjavu i da se oseća dobro, prema njegovim informacijama iz Hrvatske.

"Napadnuti su u kafiću na rivi, morao da skače u more Kralj, a ostala trojica su uspela da pobegnu. To je katastrofa, igrači su, a ne navijači. Sramota, šta bih drugo rekao", rekao je Jelenić Tanjugu. 

Splitska policija traga za petoricom napadača. 

"Da nisam skočio u more ubili bi me"! Vaterpolista Crvene zvezde Aleksandro Kralj morao je da skoči u more u Splitu kako bi se spasao od napada huligana.

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde sedala su u kafiću na splitskoj Rivi kada ih je grupa huligana napala.

Oni su se potom dali u beg, a Kralj je pronašao spas tako što je skočio u more.

Prema rečima poznatog hrvatskog novinara Marija Juriča Kralj je po izlasku iz mora rekao: "Da nisam skočio u more ubili bi me". 

Splitska policija traga za petoricom napadača, a pored Kralja napadnuti su još Dušan Vasić i Miloš Maksimović. 

Vaterpolisti Crvene zvezde hitno će se vratiti u Beograd, što znači da je meč 13. kola Triglav regionalne lige odložen. 

Vaterpolo klub "Mornar" oštro je osudio današnji napad na četvoricu vaterpolista Crvene zvezde u Splitu. Izjavu o tome dao je klupski sekretar, Vili Marinić.

"Saznali smo da je par njihovih igrača napadnuto danas nakon što su slobodno vreme, nakon treninga, a pre utakmice, iskoristili za šetnju po splitskoj rivi. Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad", rekao je Marinić.

Marinić je rekao da VK Mornar žali što je došlo do toga nakon što, kako je naglasio, dva kluba 10 godina igraju zajedničku ligu po celom regionu, bez "ikakvih incidenata". Sličnih incidenata je, međutim, bilo i ranije, kada su vaterpolisti Partizana u jesen 2016. gvozdenim šipkama napadnuti u Zagrebu.

Splitska policija još nije pronašla napadače na vaterpoliste Zvezde.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kralj

09.02.2019 16:41

Samo mirno, i okrenuti drugi obraz. Oni ce nastaviti udarati a mi okretati drugi obraz, svima dobro.

ODGOVORITE