Otkriven arsenal oružja i municije

Policija je pronašla arsenal oružja i municije u porodičnoj kući lica čiji su inicijali I. M. (53) iz Donje Ljubije kod Prijedora, nakon što je prijavljeno da je ustrijelio psa u dvorištu.

Republika Srpska 09.02.2019 | 13:13
Otkriven arsenal oružja i municije
U pretresu stana i pomoćnih objekata koje koristi lice I.M. pronađeno je i oduzeto oko dva i po kilograma plastičnog eksploziva, 18 detonatorskih kapisli, detonatorski brzogoreći i sporogoreći štapin, upaljač protivpješadijske mine, detonatorske kapisle za inicijalnu pješadijsku minu i osigurači za mine, saopštila je danas Policijska uprava Prijedor.

Daljim aktivnostima, u saradnji sa pripadnicima Policijske stanice Sanski Most, kod lica čiji su inicijali D.K. na području Sanskog Mosta pronađeni su vatreno oružje i minsko-eksplozivna sredstva koja su se prethodno nalazila u porodičnoj kući osumnjičenog lica I.M.

Kod lica čiji su inicijali D.K. oduzeta je automatska puška sa drvenim kundakom, sedam okvira sa 165 metaka, dvije ručne bombe i pribor za čišćenje vatrenog oružja.

Protiv I.M. policija će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor dostaviti izvještaj za krivična djela ubijanje i mučenje životinja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Protiv lica D.K. i E.K, supruge osumnjičenog I.M, policija će dostaviti izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija u vezi sa pomaganjem.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

decko

09.02.2019 12:49

Ovaj samo sto nije imao Trampov kofer za aktiviranje nuklearnog oruzja!

ODGOVORITE
Name

BB

09.02.2019 12:59

To je bilo za licne potrebe.

ODGOVORITE
Name

SALE

09.02.2019 13:39

ZNACI NI PSA LUTALICU NA SVOM POSJEDU NESMIJES USTRIJELITI: SVASTA BOZE:

ODGOVORITE
Name

Kum

09.02.2019 14:15

Pa kod nas u uredenoj drzavi je naravno zabranjeno ubijanje zivitinja samovoljno za to postoje kontakt brojevi gdje strucnjaci dolaze i hvataju lutalice u te sigurne njihove domove.Samo imam jedan manji problem ne mogu da se sjetim tog kontakt broja a i koga sam pitao za broj samo me pogledao.Eto mislim da netreba ubijati nego samo ukloniti.

Name

Da..da

10.02.2019 07:32

U Donjoj Ljubiji,i to slucajno zato sto je ubio psa nasli eksploziv i ostalo naoruzanje.I kad meni neko kaze nece ovde vise biti rata !

ODGOVORITE