Djelovalo kao nemoguća misija

Voditeljka “Jutarnjeg programa” na Pinku Dea Đurđević juče je rano ujutru doživjela saobraćajku na Dedinju, a tom prilikom imala je teško oštećenje ruke koju je otkinuo autobus kada je udario u nju. Uslijedila je višečasovna operacija, a Dea je sve veoma hrabro podnijela. Ruku joj je prišio tim ljekara na VMA.

Srbija 08.02.2019 | 12:39
Djelovalo kao nemoguća misija
Profesor, doktor Marko Bumbaširević javio se u “Jutarnji program Prve”, gdje je progovorio o stanju voditeljke:

– Ona se osjeća dobro i dobro je. Ruka izgleda dobro. Dobio sam film od kolega sa VMA. Uvjeren sam da će sve dobro proći. Ovo je bila nemoguća misija, jer je riječ iščupanoj ruci koja je opečena od trenja. Izgledalo je nemoguće da se to ušije. Želim da pohvalim Deu. Hrabar je ona pacijent i ima sve pohvale. Kod takvih pacijenata nemoguće se pretvara u moguće. Nadam se da će funkcija ruke biti dobro – rekao je doktor Bumbaširević voditeljki Jovani Joksimović.

– Ništa ne može da zamijeni ruku, ona je nezamjenljiva. To je veoma važno, a posebno za mladu osobu – dodao je doktor.

Na pitanje kako je izgledalo to jutro kada se dogodila nesreća i kako se takva ruka spasava, doktor Bumbaširević je odgovorio da je važno to što je sve pripremeljeno dobro.

– Zlatno pravilo je: “Život prije ekstremiteta”. Vrlo je važno da se prvo spase život, jer je on najvažniji. Sve je urađeno i pripremljeno dobro. Ruka je stavljena na led, na plus četiri stepena kako se ne bi zaledila. Djelovalo je nemoguće, jer je bio defekt krvnih sudova, moralo je sve da se rekonstruiše. Mislim da će to dobro proći – rekao je doktor.

– Mladen Mijatović je moj veliki prijatelj, on me je pozvao rano ujutru i obavijestio o tome, teško je liječiti prijatelje. Sa druge strane, kada se vidi da je ozbiljna povreda, sigurno je da je to strašno izazovno. Iako se radi o poznatoj ličnosti i prijatelju, meni je svaki pacijent isti i sa velikom brigom nosim njihove povrede, ne možete ni da spavate, zovete često da provjerite kako je pacijent. Od jutros zovem da vidim kako je, idem da je previjem i da pratim njeno stanje – dodao je doktor.Kaže da Srbija ima mnogo uspješnih ljekara i da takvi teški operacioni zahvati nisu novost. 

– Međutim, važno je da se lijepe stvari prikazuju i da ovo bude podstrijek mladim ljekarima – naglasio je Bumaširević.

U timu ljekara koji je pomogao profesoru Bumašireviću da spasi ruku mladoj voditeljki bili su profesor Čedomir Vučetić, mladi ljekari Tomislav Palibrk i Aleksandar Petrović, kao i instrumentarka Nedeljka Ivanović.

– Veliki broj mladih ljekara je gledao replantaciju, i to je dobro, jer ako se ne pojave ljudi koji vas prevaziđu ništa niste uradili. Imamo puno mladih ljekara i ako svi ostanu ovdje, biće velika budućnost Srbije – rekao je Bumbaširević.

Doktor Bumbaširević je otkrio da predstoji oporavak, odnosno da se ruka primi.

– Pratićemo sve, za sada sve ide dobro. Ne volim baš da dajem prognoze, ali mislim da to ide u dobrom pravcu, najvažnije za sada je da se ona osjeća dobro. Živci su joj bili prekinuti, nju čeka još operacija. Očekujem da će normalno funkcionisati, a i kad kola slupate, opet ostaje neki trag – zaključuje Bumbaširević.

(Blic)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Iskreno

08.02.2019 13:24

BRAVO, BRAVO, BRAVO, BRAVO .....

ODGOVORITE
Name

Timu

08.02.2019 15:00

vrhunskih ljekar hvala do neba.. dtručnjake zadržati u Srbiji ,naravno dobro ih platiti ... bravo za doktore a voditeljki brz i uspješan oporavak.. hrabri i strulučni doktori...

Name

Rajko Rep.Srpska

09.02.2019 11:30

Boga molim i opet cu da ti pomogne.Cestita zeno izdrzi i neka su ti lake rane junace nas.Ponosni smo na tebe.Pozz.

Name

Iskreno

08.02.2019 13:24

BRAVO, BRAVO, BRAVO, BRAVO .....

ODGOVORITE
Name

Brz

08.02.2019 13:29

Oporavak za mladu djevojku zelim. Nasi doktori su najbolji na planeti.Svaka cast!

ODGOVORITE
Name

Дрекавац

08.02.2019 13:34

Капа доље! Ништа даље, све је дјелима рачено!

ODGOVORITE
Name

Svaka cast!

08.02.2019 13:53

To su ljekari, a ne ovi nasi "menadzeri" i bimzimsmeni Skrbici, Bogdanici, Stevandici, Talici i slicni lopovi.

ODGOVORITE
Name

re

08.02.2019 14:21

U nas ljekari rade pogresne poslove..

Name

re Svaka cast!

08.02.2019 14:38

I ovo su nasi.

Name

Prvoborac

08.02.2019 14:53

Usoješan oporavak mladoj djevojci i čestitke na iskazanoj hrabrosti a sve moguće počasti za ljekarski tim. Tako se to radi kad neko ima znanje a i odgovornost.

ODGOVORITE
Name

Komentar

08.02.2019 16:24

A sta bi s vozacem autobusa? Jel' bas morao da je udari i otkine joj ruku...ili je u pitanju obicni kocijas?

ODGOVORITE
Name

Zoran

08.02.2019 20:53

svaka cast doktore do neba....