DF će donositi odluke u BH bloku

Predsjedništvo Demokratske fronte na današnjoj sjednici razmatralo je implementaciju izbornih rezultata i izvještaj stranačkih pregovaračkih timova, te dalo upustva ovim timovima za naredni pregovarački ciklus.

Bosna i Hercegovina 04.02.2019 | 17:11
DF će donositi odluke u BH bloku
- Demokratska fronta će odluke donositi sa partnerima u BH bloku", kaže se u saopštenu nakon sjednice Predsjedništva te stranke.

Dalje se navodi da će Demokratska fronta poštovati izborni legitimitet svih stranaka, a u ovom slučaju posebno stranaka BH bloka, kao što je to slučaj bio u formiranju vlasti u sarajevskom kantonu.

Dodaju da takvo pravilo treba da važi i za više nivoe vlasti;

"Pri donošenju budućih odluka, Demokratska fronta će se voditi interesima države i budućeg izbornog nastupa stranaka ljevice. Konačnu odluku o tome kako dalje donijet će BH blok, a ona, kakva god da bude, mora biti u interesu opstojnosti države i njenih građana", kaže se u saopštenju stranke koju vodi Željko Komšić.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

vra-cam

06.02.2019 11:04

Tako je, samo naprijed i za Bosnu i Hercegovinu. Zeljko, ti si pravi za nasu BiH. Naprijed i sretno. Rado bih postao vas clan, samo kako. Ima nas vise tu u Njemackoj koji to zele, javite kako i koliko kosta clanarina (mjesecno).

ODGOVORITE