Poruka Igora Duljaja: Partizane, osloni se na svoju djecu!

Pomoćni trener Šahtjora o duelu sa bivšim klubom.

Fudbal 04.02.2019 | 17:15
Poruka Igora Duljaja: Partizane, osloni se na svoju djecu!
Sa reči na dela. Ideja o tome da se šansa ukaže mladima, plasirana ove zime iz Humske 1, najbolje se prikazala u nedelju popodne na terenu hotelskog kompleksa "Kornelija dajmond", crno-beli su protiv jednog od najjačih timova istočne Evrope u prvih 11 imali dvojicu "milenijanaca", Svetozara Markovića (2000) i Filipa Stevanovića (2002), a u drugom poluvremenu šansu su dobili i iskoristili je Zlatan Šehović, Armin Đerlek (2000) i Strahinja Pavlović (2001).

I ne samo da su uspeli da se nose sa Šahtjorom, već i da ga pobede, te ne čudi što je baš na mlade stavio akcenat i Igor Duljaj, posle meča u kome je, za mnoge iznenađujuće, slavio srpski tim.

"Imajući u vidu da se Partizan nalazi na trećoj poziciji, da Crvena zvezda ima veliku bodovnu prednost, na crno-belima je da rade, pa im preporučujem da se oslone na mlade igrače, iz škole. Verujem da oni imaju veći kvalitet od onih što dolaze sa strane. Uz dužno poštovanje prema svakome", precizirao je pomoćni trener ukrajinskog prvaka.

Šahtjor jeste bio dominantan u polju, međutim, Partizan je uspevao da odbije napade i veštije koristi šanse.

"Rezultat 0:2 ne odslikava realno stanje na terenu, ali to ne umanjuje pobedu Partizana. Mi smo kontrolisali igru, držali smo loptu i imali šanse, međutim, Partizan je bio agresivniji. Zasluženo".

Nije nekadšanji motorino Partizana izdvajao pojedince iz bivšeg kluba, ali ih je pohvallio u celosti.

"Crno-beli su dobro trčali, odlično pokrivali sredinu terena i, što je za pohvalu, zaustavljali naše brze napade. U drugom poluvremenu ubrzali smo ritam, ali da smo postigli gol, bilo bi drugačije... Nije prijatno kad se izgubi, ali kad već gubim – nek' to bude Partizan", dodao je Igor Duljaj.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar