Crnadak putuje u Vašington

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak od sutra boraviće u Vašingtonu, gdje će na poziv državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majka Pompea učestvovati u radu ministarske konferencije zemalja članica Globalne koalicije za borbu protiv Islamske države.

Bosna i Hercegovina 02.02.2019 | 14:26
Crnadak putuje u Vašington
Kako BN TV saznaje,  ministar Crnadak će se tokom boravka u Vašingtonu sastati i sa predstavnicima američke administracije i predstavnicima nevladinog sektora koji se bave odnosima u Jugoistočnoj Evropi.

Prema trdnji našeg izvora, posjeta šefa bh. diplomatije Vašingtonu biće posebno zanimljiva jer dolazi neposredno nakon posjete zamjenika državnog sekretara SAD-a Džona Salivana Bosni i Hercegovinii, kao i nakon pisma koje je državni sekretar SAD-a Majk Pompeo uputio članovima Predsjedništva BiH.

Pompeo je pismom pozvao članove Predsjedništva BiH da prihvate Godišnji nacionalni program za BiH u sklopu Akcijskog plana za članstvo (MAP) u Nato.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Горанче

02.02.2019 13:35

Да ли господин Црнадак прима плату по два основа, министарску и посланичку? Поздрав ПДП-у.

ODGOVORITE
Name

Re Gorance

02.02.2019 14:29

po postavljenom pitanju rekao bih da ne zivis u BiH. Jer da zivis, znao bi da svaki politicar ima bar nekoliko plata.

Name

ZNANJE

02.02.2019 14:01

Svaka čast. Priznanje od najmoćnije i najrazvijenije zemlje svijeta. Kad će Mile Dodik biti pozvan. Malo sutra, za nega je Amerika san i nikad više ni on ni Nikola Špirić neće imati priliku da odu u SAD-e, ako ne promijenu kurs za sto osamdeset stepeni. Međutim, obzirom na karakter, to može lako da se desi.

ODGOVORITE
Name

re ZNANJE

02.02.2019 14:19

To je nevazno.Procitaj zadnji blog Borislava Radovanovica pa ce ti biti sve jasno da svjetski mocnici tolerisu i misle drzati jos uvijek na vlasti Burlu.

Name

Jole

03.02.2019 09:56

Crni da nam obavezno posalje selfi sa ovim Pompeom!

ODGOVORITE