Srpski sin iz Bazela: Ako bi se Zvezda javila...

. . . dobro bih razmislio. . . ! Ostajem do leta u Poljskoj! „U ovom trenutku bih voleo da odem u neku od najjačih pet liga, među njih svrstavam i Tursku, koja je po meni vrlo blizu Francuske po kvalitetu, da vidim na čemu sam i napredujem kao igrač“, kaže vezista Leha.

Fudbal 05.02.2019 | 23:45
Srpski sin iz Bazela: Ako bi se Zvezda javila...
Srpski sin Darko Jevtić često se vraća u prvi plan kada su u pitanju ovdašnji mediji. Igraču koji je prošao omladinsku školu Bazela predviđana je lepa budućnost u velikom švajcarskom klubu, ali su ga povrede, a potom i žestoka konkurencija, praktično primorali da sreću potraži u nekoj drugoj sredini. Pronašao ju je u poljskom Lehu, gde je dobio glavnu ulogu i uspeo da iskaže sav svoj potencijal.

U Poznanju je započeo svoju petu godinu, tako da je verovatno došlo i do neke vrste zasićenja. U idealnim je godinama da već na leto pokuša da ostvari transfer u neku od jačih evropskih liga.

"Zadovoljan sam, sve je kako treba, ovde sam dugo, znam kako funkcioniše klub, to dosta olakšava igraču. Videćemo šta će biti, imam još godinu i po dana ugovora, do leta ću sigurno biti ovde, a posle toga ćemo videti“, rekao je Darko Jevtić, koji se sa poljskim timom nalazi na pripremama u Antaliji.

Za nekadašnju želju Partizana i Crvene zvezde stigla je ponuda turskog Sivasa, ali 26-godišnji momak, rođen u Bazelu, na pitanje MOZZART Sporta odgovara da od odlaska u Tursku ove zime po svemu sudeći neće biti ništa.

„Za tu ponudu sam čuo pre dva dana. U pitanju je bila pozajmica, bio sam zainteresovan, čak sam razgovarao i sa trenerom, rekao sam mu je dobra ponuda i da bih možda želeo i da se to ostvari, međutim, sa tim se stalo, čuo sam da ne želi da odem. Ostaću do leta sigurno ovde i nadam se da ću igrati sve utakmce, pa da vidimo šta će biti na leto“.

Kao veliki navijač Crvene zvezde u jednom trenutku pre dve i po godine odrično je odgovorio na interesovanje Partizana.

„Ja sam samo imao kontakt sa menadžerom, on me je pitao da li bih želeo, rekao sam mu da mi to nije u planu i na tome je ostalo, ne znam šta se posle toga izdešavalo. Menadžer je verovatno imao kontakt sa ljudima iz Partizana, ja o tome nisam ništa želeo da znam, jer je sve to on završavao“.

Prioritet mu je uvek bilo igranje u inostranstvu, sada je ambicija odlazak u neko kvalitetnije takmičenje. Ipak, eventualna ponuda iz Ljutice Bogdana bi ga naterala na ozbiljno razmišljanje.

„Pa jeste, ja sam odrastao u Švajcarskoj. Nije mi povratak u prvom planu, ali dobro, kada bi se pojavila Crvena zvezda ili recimo Bazel razmisio bih, to su klubovi za koje navijam od malena. U ovom trenutku bih voleo da odem u neku od najjačih pet liga, da vidim na čemu sam i napredujem kao igrač“.

Šta bi se dogodilo kada bi predstavnici Crvene zvezde, koja je samo nekoliko kilometara daleko od hotela u kom je smešten Leh, došli sa konkretnom ponudom pred Darka Jevtića?

„Glupo mi je da pričam sada o tome, ako nema ponude. Ali naravno, rekao sam da treba razmisliti, Zvezda je napravila to što je napravila, gledao sam sve utakmice, navijam za njih. Imam i par prijatelja tamo, mislim da bih vrlo dobro razmislio kada je u pitanju dolazak u Crvenu zvezdu“.

Prošle zime je postojalo ozbiljno interesovanje najtrofejnijeg srpskog kluba.

„Bile je priča, baš tako, prošle godine. Međutim, to je sve stalo kada se pojavila neka opcija za mene oko prelaska u Birmingem. Ne znam da li je stigla neka ponuda za mene u klub, ali se pominjalo obeštećenje od oko 2.500.000 evra i tu je sve stalo. Posle toga ništa nisam čuo za Crvenu zvezdu, bio sam konstantno u kontaktu sa jednim menadžerom, koji mi je to završavao, međutim to je posle stalo i ništa se nije dogodilo“.

Priča oko ulaska u reprezentaciju Srbije bila ja akutelna kada je selektor bio Radovan Ćurčić, nakon toga više nije bilo kontakata, ali igrač srpskog porekla i dalje ima istu želju.

„Ja jesam odrastao u Švajcarskoj i igrao sam za sve generacije Švajcarske do selekcije od 21 godine, ali znam odakle su moji roditelji, koju krv nosim u sebi. Sa tatine strane su mi u Ljuboviji, sa mamine u Pančevu, brat od strica mi je u Beogradu. Od malena želim da igram za Srbiju i to se neće promeniti. Ali, ja sam jedino imao kontakt sa Ćurčićem, posle toga ništa nisam čuo i niko me nije kontaktirao. Na meni je da radim i igram dobro utakmice, pa ćemo videti šta će biti. U dobrim sam godinama, imam još dovoljno vremena, otvoren sam za poziv srpske reprezentacije“.

Da li ti je žao što nisi dobio možda veću šansu u Bazelu?

„Jeste, bio sam mlad igrač, borio sam se sa povredom na početku, posle sam odradio dobre pripreme, tada smo igrali i sa Zvezdom u Švajcarskoj. Trener je bio Murat Jakin, video sam da neću igrati, čak su tada doveli i Delgada, video sam da su mi male šanse. Bila je velika konkurencija, tu je bio Marselo Dijaz u stredini, koji je igrao Svetsko prvenstvo, Sere Dije, koji je takođe bio na Svetskom prvenstvu, bilo je teško da uđem pored njih u tim, ali možda je trebalo i da imam malo prvenstva, da sačekam malo da vidim šta će se dešavati, ali sam otišao u Insbruk. Ne žalim zbog tog koraka, većinu utakmica sam odigrao tamo i kroz dobre igre sam se ponudio Lehu. Period u Poznanju je dosta dobar, naravno bilo je i lošijih, ali mislim da sam dosta naučio ovde, fizički je dosta jača liga, što mi je odgovaralo da napredujem. Ja sam tehnički igrač, ali mi je to pomoglo da postanem čvršći“.

Bazel je izgubio primat u švajcarskom prvenstvu.

„Mislim da je Jang Bojs stvarno dosta napredovao, sada imaju vrhunsku ekipu, Bazel se malo izgubio, došla je nova uprava. Krenuli su filozofijom da guraju mlade igrače, čak je i trener iz drugog tima preuzeo prvi, to je Rafael Vik koji je godinama igrao u Hamburgeru. Nisu uspeli u prvensvu, ali su se probili u Evropi, jeste u ovom trenutku velika razlika između Jang Bojsa i Bazela, ali nije to baš preterano“.

Da li pratite mečeve Crvene zvezde?

„Ne gledam te prvenstvene utakmice, gledali smo Zvezdu u Ligi šampiona, zajedno sa Nikolom Vujadinovićem“.

Da li zadirkujte sportskog direktora Žonsu oko Partizana? Jel on gledao Ligu šampiona?

„Žonsa? Ne znam da li je gledao, ali nije bio sa nama“, uz osmeh kaže Jevtić.

Da li ste ispratili možda neki večiti derbi?

„Nismo gledali derbi sa Žonsom, rekao je Nikola da će ga zvati sledeći put da gledamo zajedno. Žonsa voli Partizan i igrao je tamo baš dobro, mislim da ga tamo ljudi baš vole. On je malo povučen, nema zadirkivanja. Bio mi je pomoćni trener u prvoj godini, kada smo osvojili titulu. Imam baš dobar odnos sa njim, uvek je nasmejan i pozitivan. Fenomenalan čovek, može sa njim uvek da se porazgovara“.

Da li ste možda posetili Crvenu zvezdu, koja je tu u neposrednoj blizini?

„Nismo još stigli, pričao sam sa Nikolom da bismo mogli da odemo do Zvezdinog hotela. Ja sam baš dobar za Žuletom (Filip Stojković, prim.aut), upoznao sam i Čaušića, koji je dobar prijatelj sa Nikolom Vujadinovićem“, zaključio je Jevtić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar