Lendejl: Posljednja odbrana ide "na mene"!

Australijanac preuzeo odgovornost za pobedonosni koš Ritasa i poručio: "Nismo gotovi, usmerićemo sve snage na ABA ligu".

Košarka 31.01.2019 | 14:30
Lendejl: Posljednja odbrana ide "na mene"!
Na 2,7 sekundi pre kraja utakmice Partizan - Ritas, Džok Lendejl bio je prvi među potencijalnim junacima pobede, koja je bila na vidiku.

U četvrtoj četvrtini je sjajno sarađivao sa Aleksom Renfroom i na kraju direktno bio zaslužan za preokret, pošto je pri rezultatu 75:76 blokirao Artsioma Parahovskog, pa onda 10 sekundi pre kraja poentirao za 77:76.

Cele večeri su crno-beli vrlo malo vremena proveli u vođstvu, ali činilo se da su uz pomoć sjajnih navijača uspeli da u "minut do 12" pronađu izlaz iz lavirinta.

Međutim, propustom u skoku dali su protivniku šansu da još jednom pokuša da uputi šut za pobedu i iskusnom Parahovskom se posrećilo da se jednim potezom "presvuče" iz tragičara u heroja.

"Nismo dobro komunicirali u tom trenutku. Došlo je do zabune i to je moja krivica. Trebalo je da bolje pratim šta rade naši bekovi i da ostanem uz svog igrača. Odgovornost za primljeni koš je moja", rekao je Lendejl novinarima po izlasku iz svlačionice.

Centar Partizana smatra da je ekipa na nivou utakmice napravila mnogo grešaka i da nije smela da primi čak 30 poena u prvoj četvrtini.

"Mogli smo da uradimo mnogo toga da dovedemo sebe u povoljniju poziciju da pobedimo. Na kraju smo morali da uhvatimo loptu i ne dozvolimo im novi napad dve sekunde pre kraja".

Lendejl se zahvalio navijačima na "ludoj atmosferi".

"Sjajno nas bodre na svakoj utakmici, hranimo se tom energijom i cenimo to što rade za nas. Nažalost, ispali smo iz Evrokupa, ali nismo gotovi. Usmerićemo sve snage na ABA ligu, za početak da se plasiramo u plej-of".

Upitan kako prevazići razočaranje zbog teškog poraza kod kuće i oproštaja od Evrope, odgovorio je kratko:

"Vratićemo se u salu i nastaviti da 'meljemo'. Treba da reagujemo tako da iz ovoga izađemo sa više samopouzdanja i jednostavno da nastavimo da napredujemo svakog dana".

Crno-beli će imati samo dan za "radni oporavak" od utakmice protiv Ritasa, a već u petak otputovaće u Zagreb, na "ex-YU klasik" protiv Cibone (subota, 17.00, Arena sport 1).

Gostovanje Albi u okviru poslednjeg kola Top 16 faze Evrokupa postalo je potpuno irelevantno...Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar