Nevjerovatna brojka Kineza koji će putovati za vrijeme Nove godine

Uoči kineske Nove godine koja će obeležiti prvu nedelju februara, očekuje se da će više od 400 miliona ljudi krenuti na put, na porodična okupljanja ili zbog turizma, pokazuju podaci kineske agencije za putovanja Sitrip.

Putovanja 31.01.2019 | 13:38
Nevjerovatna brojka Kineza koji će putovati za vrijeme Nove godine
Prema procenama agencije, oko sedam miliona će otputovati u inostranstvo tokom ovog praznika, najdužeg "raspusta" u Kini, prenosi Rojters.

U azijskim zemljama poput Tajlanda i Japana, očekuje se povećan broj Kineza u odnosu na isti period prošle godine, ali broj onih koji putuju u SAD, Australiju i Novi Zeland beleži skoro neprimetan rast.

Hanter Vilijams ispred konsultantske agencije sa sedištem u SAD navodi da se primećuje usporen rast broja posetilaca i smanjen nivo troškova po osobi tokom posete Americi.

Prema njegovim rečima, prosečna potrošnja u inostranstvu pre godinu dana u ovom periodu iznosila je oko 855 dolara, u poređenju sa oko 1.190 dolara u 2016. godini.

Britanska agencija navodi da se kineski turisti ove godine drže jeftinijih destinacija tokom praznika zbog trgovinskih tenzija koje vladaju između SAD i Kine, kao i zbog usporenog privrednog rasta svoje zemlje.

Najpopularnije destinacije za kineske turiste su, prema podacima kineske agencije, Tajland, Japan, Idonezija, Singapur, a sve one su udaljene od Pekinga i Šangaja oko sedam sati leta.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar