EK: Preokret Valensije u Malagi za perfektan skor!

Košarkaši Valensije ostali su perfektni u top 16 fazi Evrokupa, pošto su slavilia na gostovanju protiv Unikahe sa 72:69.

Košarka 30.01.2019 | 23:38
EK: Preokret Valensije u Malagi za perfektan skor!
Domaći košarkaši vodili su od starta meča i kontrolisali su ritam. Na poluvremenu su imali dvocifrenu prenost i sve je vodilo ka pobedi ekipe iz Malage.

Eventualnim trijumfom od jedanaest ili više poena Unikaha bi izbila na prvom mesto grupe G, a kako je razlika stalno bila oko te granice, usledio je odgovor Valensije.

Gosti su u prvom poluvremenu primili 45 poena, međutim u drugom su dozvolili Unikahi svega 24 i ovaj period igre dobili su sa 37:24. Sjajnu odbranu odigrali su izabranici trenera Ponsarnoa i na kraju upisali petu pobedu u pet utakmica.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Met Tomas sa 18 poena, Dubljević je postigao 15, dok je Dornekamp ubacio 11. U poraženom sastavu Fernandes je meč završio sa 20, Vačinski je dodao 13, dok je reprezentativac Srbije Dragan Milosavljević postigao svega dva.

U ostalim mečevima Cedevita je doživela i peti poraz, ovoga puta od Andore (87:71), ASVEL je pred domaćom publikom savladao Lokomotivu Kubanj, dok je Ulm na gostovanju bio bolji od Frankfurta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar