Šta je Hašim Tači poručio Trampu?

Predsjednik privremenih institucija Kosova Hašim Tači obavijestio je predsjednika SAD Donalda Trampa da je spreman da postigne trajan sporazum sa Srbijom, piše američka agencija “Blumberg”.  

  • Vijesti
  • Region


U pismu Tačija Trampu navodi se da je sporazum, kojim će se riješiti svi problemi između Prištine i Beograda, sada “na dohvat ruke”.

 -Biću spreman i imaću volje za kompromise koji su neophodni da se postigne sveobuhvatno i uravnoteženo rješenje koje će obuhvatiti sva pitanja i time završiti stotinu godina stare sukobe sa Srbijom i donijeti mir cijelom regionu. Pokušavamo da odustanemo od šablona i postignemo trajan sporazum- napisao je Tači u pisimu koje je juče objavljeno na njegovoj internet stranici. 

“Blumberg” navodi da Srbija i Kosovo nastoje postići trajno rješenje, u procesu koji podržava EU i da Brisel od Beograda i Prištine traži da normalizuju odnose prije pristupanja EU.

Agencija napominje da je proces normalizovanja odnosa prekinut zbog pitanja kao što su korekcije granica, stvaranje vojske Kosova, odbijanje Srbije da prizna Kosovo i “trgovinskog rata” koji je započet u novembru, nakon što je Priština uvela takse na proizvode iz Srbije i BiH.

(Srna)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Žuta kuća

30.01.2019 22:18

Ko to može vjerovati šiptarima.

Косово је Српско !

30.01.2019 23:43

Ратном злочинцу је место у затвору !

Република Српска

30.01.2019 23:47

Косово је Србија !

Ali kad na vrbi rodi grozdje.

007

31.01.2019 13:20

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.