Ako je u Želji bilo 18+11, koliko može Zakarić u Partizanu?

Posebno posle pripremnog perioda. . .

Fudbal 01.02.2019 | 23:00
Ako je u Želji bilo 18+11, koliko može Zakarić u Partizanu?
U njegovim nogama čak 29 golova u dresu Željezničara. Što datih, što nameštenih. Da je u Premijer ligi, jedinoj pravoj, kovali bi ga u zvezde, međutim, učinak na terenima Bosne i Hercegovine drugačije se vrednije usled saznanja da je tamošnja liga slabašna, pa je opravdano bilo mnogih koji su se zapitali može li Goran Zakarić da bude produktivan i u Partizanu.

Kad bi se gledale sekvence jesenje sezone deluje da bivši prvotimac sarajevskog kluba ima šta da ponudi i na novoj adresi. Pogodak već na debiju na gostovanju danskom Nordsjilandu, kao i nekoliko partija s kraja jeseni i početkom jeseni pokazale su da bi Zoran Mirković mogao da dobije oslonca po desnoj strani ofanzivnog dela tima. Bio je to period kad je 26-godišnji krilni vezista iz Bosanske Gradiške nagovestio mogućnosti i činilo se da će učinak sa Grbavice prepisati na Topčiderskom brdu, ali je adrenalin, na koji je odigrao početnih mesec i po dana, nestao u finišu prvog dela sezone.

Verovatno kao posledica činjenice da je pre dolaska u Beograd skoro mesec i po dana pauzirao.

"Sve zbog toga što nisam uspevao da dogovorim raskid saradnje sa Željezničarom, suspendovali su me, prebacili da treniram sa omladincima, ali smo se na kraju rastali na lep način. Dao mi je Željo mnogo, verujem da sam partijama vratio i više od toga", priseća se Zakarić dana kad je, posle 18 pogodaka i 11 asistencija, bio jedna od centralnih tema sportske javnosti u Sarajevu.

Kad je došao u Beograd pokazao je odmah da "zna lopte", a posle četiri pogotka i pet asistencija svestan je da ima ogroman prostor za napredak i da će, pod uslovom da "napuni pluća u Antaliji" imati podlogu kakvu nije letos. Biće fizički spremniji.

"Nadam se da će moje igre biti na višem nivou. Nekad će prikaz na terenu izgledati dobro, nekad ne, međutim, obećavam da ću pružiti maksimim svaki put, jer sam tip igrača koji daje celog sebe. Takvim odnosom siguran sam da ću poboljšati kolone, golovima i asistencijama pomoći Partizanu da beleži uspehe, jer smo se uverili da jesenas nije dovoljno samo ako jedan od nas češće trese mreže (najčešće Rikaro, op. au), moramo kao kolektiv budemo skladni. Od nas u ofanzivi se očekuje tako nešto, a meni će biti daleko lakše pošto ću proći prve pripreme sa ekipom".

Treneri vole da kažu kako se o pojačanjima posle šest meseci razgovara, a godinu dana od potpisa odlučuje. Zakarić je udario fin temelj, mada su i u klubu i u stručnom štabu svesni da bi, kao kvasac, tek trebalo da "nadođe". Posebno što levom nogom ume da zapreti iz prekida, namesti šansu saigračima, pa čak i sam pogodi, kao posle minijature cele ekipe protiv Voždovca.

"Svi se pitaju mogu li broj golova i asistencija iz Želje da ponovim u Partizanu, a kažem im da sam tip fudbalera koji ne bira da li će da pošalje loptu u mrežu ili proigra saigrača, već mora da preti iz svih pozicija: kornera, slobodnih udaraca, posle centaršuteva. Nas ofanzivce jedino brojke čuvaju u ekipi".

A može li Partizan da sačuva pehar Kupa Srbije, kad već Zvezdu, na liderskoj poziciji, teško može da ugrozi?

"Odbrana Kupa je prioritet. Znamo da nas očekuje velika borba u prvenstvu, crveno-beli su odmakli, ali nećemo se predavati".

ŽAO MI JE ZBOG DINAMA...

Kao što se ni sam Goran Zakarić nije predavao kad ga je kao talentovanog tinejdžera, jula 2011, od Širokog Brijega kupio zagrebački Dinamo, ali ga sve vreme trajanja ugovora slao na pozajmice Širokom, Lokomotivi, Zrinjskom i Slavenu.

"Bilo mi je samo 17 leta kad sam potpisao sa Dinamo na sedam godina. Nikad nisam imao priliku da odem u Zagreb, prođem sa Modrima pripreme, iskreno mi je žao što nisam dobio šansu makar šest meseci da se pokažem tamo. Krivo mi je što nisam faktički bio deo Dinama, ali daleko od toga da sam te godine izgubio. Naprotiv, shvatio sam da i iz manje sredine može da se napravi proboj ka vrhu".

Konkretno:

"Moji prijatelji iz Dinama, takođe su slati u Lokomotivu, a kasnije preko Maksimira otišli u velike klubove, poput Marcela Brozovića, Andreja Kramarića, Domagoja Antolića... U sezoni 2012/13 delili smo svlačionicu i shvatili šta znači igrati kad imaš utakmice u nogama".

Ako su pomenuti dogurali do statusa hrvatskih reprezentativaca i pravili unosne transfere, veruje i Goran Zakarić da preko Partizana može da napravi proboj u Evropu, pogotovo što ima dosta primera da su igrači preko Partizana odlazili u kontinentalne velikane.

"Istim putem mogu i ja. Verujem da ću iz Partizana napraviti dobar posao, kad za to dođe vreme. Reputacija kakvu Dinamo i Partizan uživaju u balkanskom fudbalu, važe za izvoznike na desetina kvalitetnih igrača, dokazanih na reprezentativnom i klupskom nivou, stvara dobru podlogu za transfer. Kad za to dođe vreme. Zasad, ne žurim", strpljiv je Zakarić, koga ugovor sa crno-belima veže do juna 2021.

ČIM JE KOMNEN ANDRIĆ PRVI STRELAC LIGE...

Prati Goran Zakarić dešavanja u regionalnom fudbalu, raduje i njega što je Komnen Andrić srušio barijeru i postao prvi Srbin posle rata koji je zaigrao za Dinamo.

"Ne znam lično momka, ali čim je prvi strelac hrvatske lige znači da vredi. Dinamo grabi kvalitet, ne propušta šanse kad oseti mogućnost da nekog dovede. Skrenuo je Andrić pažnju na sebe i želim mu svu sreću".

SA ROBIJEM NA EURO

Debitovao je kod Safeta Sušića u aprilu 2014, da bi skoro četiri godine čekao na naredni poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u koju ga je vratio Robert Prosinečki početkom prošle godiine, posle čega je neizostavni deo na spiskovima.

"Od duela sa Amerikancima, koji nije bio u FIFA terminu, kad su priliku dobili samo fudbaleri iz Premijer lige BiH imam sjajan odnos sa Prosinečkim. U Ligi nacija sam bio akter svih mečeva, prešli smo u diviziju više, a nadamo se da ćemo izboriti plasman na EP", kaže Zakarić koji ima deset utakmica za Zmajeve.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar