PDP traži smjenu kadra SDA u NSRS

Narodna skupština Republike Srpske razmatraće danas nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske. U dnevni red ovog skupštinskog zasjedanja ako se vladajući slože uće i zhatjev PDP o smjeni potpredsjednika NSRS Senada Bratića iz SDA zbog inicijative te stranke da se promijeni ime Reublike Srpske.

Republika Srpska 29.01.2019 | 08:19
PDP traži smjenu kadra SDA u NSRS
Na dnevnom redu su i nacrti zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske, o zaštiti od nejonizujućih zračenja, o gradu Gradiška, o radio-amaterizmu u Republici Srpskoj, o unutrašnjoj plovidbi Republike Srpske, te o protivgradnoj zaštiti, najavljeno je iz parlamenta Srpske.

Pred poslanicima su i nacrti zakona o izmjeni Zakona o privrednim društvima, o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, o izmjenama i dopunama Zakona o Кomori inženjera poljoprivrede Republike Srpske.

Biće razmatrani i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o genetički modifikovanim organizmima, o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu.

Narodna skupština razmatraće i Nacrt strategije razvoja preduzetništva žena Republike Srpske za period 2018-2022. godine, prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2019. godinu, godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2018. godinu.

Poslanici će razmatrati i prijedlog zaključka u vezi sa uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj – građanska inicijativa.

Кao prva tačka dnevnog predviđena su poslanička pitanja i odgovori, "Aktuelni čas". Sjednica je zakazana za 10.00 časova. 

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Tako reći

29.01.2019 07:23

Ma sve vas treba smijeniti

ODGOVORITE
Name

Gojko

29.01.2019 07:37

Bravo Pdp, konačno nešto normalno od njih. Znači okreću leđa Bakiru

ODGOVORITE
Name

m

29.01.2019 07:51

Šta bravo ? Ne razumem !

Name

RE GOJKO

29.01.2019 08:53

NISU ONI NIKAD BILI SA BEKIROM. STA SU TO ONI URADILI ZAJEDNO SA BAKIROM? KOJU ODLUKU ILI ZAKON?? ZNA SE KO SU BAKIROVCI, OD AKCIZA I SVEGA .. SAMO STO JE DODIK RODJENI MANIPULATOR PA JEDNO PRICA DRUGO RADI.

Name

blbl

29.01.2019 07:41

Vidite li vi da je to cista ucena i diskriminacija? Pa iz takvih razloga ta inicijativa se i zeli pokrenuti.Samo idete na ruku pokretacima inicijative sto sa ovim dokazujete njihove tvrdnje da ovaj entitet diskriminuje sve druge na svakom koraku.

ODGOVORITE
Name

Rajvosa

29.01.2019 07:49

Evo zašto PDP i ostali ne mogu preuzeti vlast u RS-u Cijelo vrijeme upadaju u zamku politike Milorada Dodika i kaskaju za njim. U želji da ga prestignu, žure da budu veću Srbi od njega, što se vidi iz incijative za smjenu Bratića. Ovo je plus za Bakirovu incijativu, a Dodik će reći, eto šta sam vam ja govorio. A svi znamo da je Bratić izabran u talu Dodika i Bakira, oko Doma naroda.

ODGOVORITE
Name

Desko

29.01.2019 07:54

Može PDP tražiti šta god poželi, ali biće obako kako Dodik kaže.

ODGOVORITE
Name

Milojko Babić

29.01.2019 09:59

Manite se Vi iz PDP-a sitnih udvaranjaLaktaškom samozvancu.U Srpskoj nas nema pet miliona,ali krajnje je vrijeme da izadjemo na ulice i i sa njih ne odemo,dok ne srušimo strahovladu i tiraniju Milorada Dodika.Ništa se ne može promjeniti dok TIRANINOVE ,misli i ideje,ne odu u informacije"Kupusnog lista" iz Laktaša. P.S.Svaki vid komunikacije SDS i PDP sa "mesarom i poljarem" je znak da će narod biti još siromašniji sludjeniji.Kompromis sa Dodikom,Špirićem,Lukačem,Radmanovićem,Tegeltijom,Čubrilovićem,Pavićem,Djokićem,Škrbićem,Majkićkom, Cvijanovićkom,Stevandićem,nesretnim Čavićem,te još nesretnijim Bjelicom,onom sdesovskom žgadijom iz Doboja,...

ODGOVORITE
Name

LUKA

29.01.2019 11:29

SADA CE SNSD DA POKAZE KOLIKO SARADJUJU SA SDA,A KOLIKO SU JEDINSTVENI SA OPOZICIJOM RS.

ODGOVORITE