ПДП тражи смјену кадра СДА у НСРС

Народна скупштина Републике Српске разматраће данас нацрт закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Републике Српске. У дневни ред овог скупштинског засједања ако се владајући сложе уће и зхатјев ПДП о смјени потпредсједника НСРС Сенада Братића из СДА због иницијативе те странке да се промијени име Реублике Српске.

Република Српска 29.01.2019 | 08:19
ПДП тражи смјену кадра СДА у НСРС
На дневном реду су и нацрти закона о социјалном становању Републике Српске, о заштити од нејонизујућих зрачења, о граду Градишка, о радио-аматеризму у Републици Српској, о унутрашњој пловидби Републике Српске, те о противградној заштити, најављено је из парламента Српске.

Пред посланицима су и нацрти закона о измјени Закона о привредним друштвима, о измјенама и допунама Закона о занатско-предузетничкој дјелатности, о измјенама и допунама Закона о регистрацији пословних субјеката у Републици Српској, о измјенама и допунама Закона о Комори инжењера пољопривреде Републике Српске.

Биће разматрани и нацрти закона о измјенама и допунама Закона о генетички модификованим организмима, о измјенама и допунама Закона о пољопривредном земљишту, о измјенама и допунама Закона о дувану.

Народна скупштина разматраће и Нацрт стратегије развоја предузетништва жена Републике Српске за период 2018-2022. године, приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске за 2019. годину, годишњи ревизорски извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске за 2018. годину.

Посланици ће разматрати и приједлог закључка у вези са увођењем бесплатних уџбеника за све ученике основних школа у Републици Српској – грађанска иницијатива.

Као прва тачка дневног предвиђена су посланичка питања и одговори, "Актуелни час". Сједница је заказана за 10.00 часова. 

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Тако рећи

29.01.2019 07:23

Ма све вас треба смијенити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

29.01.2019 07:37

Браво Пдп, коначно нешто нормално од њих. Значи окрећу леђа Бакиру

ОДГОВОРИТЕ
Name

м

29.01.2019 07:51

Шта браво ? Не разумем !

Name

РЕ ГОЈКО

29.01.2019 08:53

НИСУ ОНИ НИКАД БИЛИ СА БЕКИРОМ. СТА СУ ТО ОНИ УРАДИЛИ ЗАЈЕДНО СА БАКИРОМ? КОЈУ ОДЛУКУ ИЛИ ЗАКОН?? ЗНА СЕ КО СУ БАКИРОВЦИ, ОД АКЦИЗА И СВЕГА .. САМО СТО ЈЕ ДОДИК РОДЈЕНИ МАНИПУЛАТОР ПА ЈЕДНО ПРИЦА ДРУГО РАДИ.

Name

блбл

29.01.2019 07:41

Видите ли ви да је то циста уцена и дискриминација? Па из таквих разлога та иницијатива се и зели покренути.Само идете на руку покретацима иницијативе сто са овим доказујете њихове тврдње да овај ентитет дискриминује све друге на сваком кораку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајвоса

29.01.2019 07:49

Ево зашто ПДП и остали не могу преузети власт у РС-у Цијело вријеме упадају у замку политике Милорада Додика и каскају за њим. У жељи да га престигну, журе да буду већу Срби од њега, што се види из инцијативе за смјену Братића. Ово је плус за Бакирову инцијативу, а Додик ће рећи, ето шта сам вам ја говорио. А сви знамо да је Братић изабран у талу Додика и Бакира, око Дома народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деско

29.01.2019 07:54

Може ПДП тражити шта год пожели, али биће обако како Додик каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко Бабић

29.01.2019 09:59

Маните се Ви из ПДП-а ситних удварањаЛакташком самозванцу.У Српској нас нема пет милиона,али крајње је вријеме да изадјемо на улице и и са њих не одемо,док не срушимо страховладу и тиранију Милорада Додика.Ништа се не може промјенити док ТИРАНИНОВЕ ,мисли и идеје,не оду у информације"Купусног листа" из Лакташа. П.С.Сваки вид комуникације СДС и ПДП са "месаром и пољарем" је знак да ће народ бити још сиромашнији слудјенији.Компромис са Додиком,Шпирићем,Лукачем,Радмановићем,Тегелтијом,Чубриловићем,Павићем,Дјокићем,Шкрбићем,Мајкићком, Цвијановићком,Стевандићем,несретним Чавићем,те још несретнијим Бјелицом,оном сдесовском жгадијом из Добоја,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУКА

29.01.2019 11:29

САДА ЦЕ СНСД ДА ПОКАЗЕ КОЛИКО САРАДЈУЈУ СА СДА,А КОЛИКО СУ ЈЕДИНСТВЕНИ СА ОПОЗИЦИЈОМ РС.

ОДГОВОРИТЕ