ITA: Golčina i asistencija Lazovića za pobjedu Đenove!

Đenova je u posljednjoj utakmici 21. kola Serije A na gostovanju u Empoliju (1:3) upisala zlata vrijedne bodove u borbi za opstanak.  Kao nekad u Crvenoj zvezdi - čarolije Darka Lazovića! Srpski internacionalac blistao u pobedi Đenove u Toskani.

Fudbal 28.01.2019 | 22:30
ITA: Golčina i asistencija Lazovića za pobjedu Đenove!
Nakupovala se Đenova ovog januara, iskoristila novac od prodaje Kšištofa Pjonteka da dovede i dokazane asove kakvi su Antonio Sanabrija i Stefano Sturaro, ali večeras je pod svetlima toskanskih reflektora svoj šou imao Darko Lazović. Srpski internacionalac je kao u najboljim danima u Crvenoj zvezdi vadio rivalima dušu na pamuk i sa golom i asistencijom bio najzaslužniji za pobedu Grifona od 3:1 na gostovanju kod Empolija u 21. kolu Serije A.

Kao uvod pogodak Kristijana Kuaema za 1:0 i Empolijevo izjednačenje preko Đovanija Di Lorenca mada je tu utisak da je i golman gostujućeg tima Jonut Radu morao bolje da reaguje, ali to sve i ne treba toliko da vas zanima. Sve što je večeras bilo bitno zbilo se u periodu izmeđi 70. i 73. minuta utakmice kada jeLazović  vezao čuvarima noge u čvor.

U 70. minutu ispratio je brzu kontru saigrača, u prijemu odmakao Jakobu Rasmusenu dovoljno da namesti nišan i loptu sa mnogo osećaja plasira iza leđa Ivana Provedela, koji je izašao sa crte daLazoviću skrati ugao. Ne bi mu danas pomoglo ni da je sazidao zid na gol liniji.

Đenova je tako ponovo stigla do vođstva, ali se Lazović potom potrudio da osigura selidbu bodova u Liguriju. Ovog puta je egzekuciju nesebično prepustio Sanabriji, koji je tako prvenac u novom klubu postigao već na debitantskom nastupu po dolasku iz Betisa, ali tek nakon što je Lazović sam obavio lavoski deo posla.

Lako je iz kadra izbacio 36-godišnjeg Manuela Paskvala, potom prebacio u višu brzinu i ostavio mučenogRasmusena da ga očima traži po terenu, pre no što je taj supersoničan trk završio potpunom promenom ritma. Bocnuo je loptu preko Provedela i Matijasa Silvestrea i ostavio Sanabriji samo da se pokloni i zahvalni novom omiljenom saigraču.

Ove sezone konačno standardan u prvih 11 Đenove. Bilo je tu zaista dobrih izdanja, ali ova partija u Toskani konkurisala je za epitet najolje Lazovićeve utakmice u sezoni. A ponovimo, bilo ih je dobrih.

Empoli i Đenova su u ponedjeljak uveče imali imperativ pobjede s obzirom da nisu osvojili sva tri boda na pet, odnosno četiri prvenstvene utakmice. 

Oba tima su željela da prekinu negativnu seriju, ali su gosti uspjeli u drugom poluvremenu da stignu do zlata vrijednih bodova i to prvenstveno zahvaljujući Darku Lazoviću!

Najzaslužniji za šesti ovosezonski trijumf Đenove bio je internacionalac iz Srbije, strijelac drugog i asistent kod trećeg pogotka, kojim je "prelomljen" meč u korist izabranika Ćezarea Prandelija.

Domaćin je žustro i napadački ušao u meč i od starta stvarao i promašivao prilike, odnosno sjajno je branio golman Đenovljana Andrej Radu, pa je kazna uslijedila u 18. minutu iz prve šanse gostiju.

Domeniko Krišito je sjajno uposlio napadača iz Obale Slonovače Kristijana Kuamea, koji je iskosa plasirao loptu u mrežu - 0:1.

U nastavku je tim Đuzepea Jakinija uspio da stigne do izjednačenja u 63. minutu pogotkom Đovanija Di Lorenca, da bi samo sedam minuta kasnije majstorskim golom sa ivice kaznenog prostora Lazovića gosti ponovo stigli do prednosti.

Dvoboj "zmajeva"Bio je ovo svojevrstan duel reprezentativaca Bosne i Hercegovine - u Empoliju je od starta nastupio Rade Krunić, ali je zamijenjen u 57. minutu, dok je kod Đenove u početnih 11 bio Ervin Zukanović.
Tačku na pobjedu i vrijedne bodove stavio je u 73. minutu Paragvajac Antonio Sanabrija, poslije asistencije nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde.

Empoli je s druge strane uknjižio 12. poraz ove sezone i nalazi se tik iznad zone ispadanja sa tri boda prednosti.

SERIJA A - 21. KOLO:

Empoli - Đenova 1:3 (0:1)
/Di Lorenco 63 - Kuame 18, Lazović 70, Sanabrija 73/

Nedjelja

Kjevo - Fiorentina 3:4 (1:2)
/Stepinski 38, Pelisijer 60 pen, Đorđević 89 - Murijel 4, Benasi 27, Kjeza 79, 86/

Bolonja - Frozinone 0:4 (0:2)
/Giljone 18, Ćano 22, 75, Pinamonti 52/

Atalanta - Roma 3:3 (1:3)
/Kastanj 45, Toloi 59, Zapata 71 - Džeko 3, 33, El Šaravi 40/

Parma - SPAL 2:3 (1:0)
/Ingleze 11 pen, Ingleze 53 - Valoti 70, Petanja 75, Fares 87/

Torino - Inter 1:0 (1:0)
/Ico 35/

Lacio - Juventus 1:2 (0:0)
/Džan 59'ag - 75' Kanselo, 88' Ronaldo'/

u subotu

Sasuolo - Kaljari 3:0 (2:0)
/Lokateli 9, Babakar 45+4, Matri 87/

Sampdorija - Udineze 4:0 (1:0)
/Kvaljarela 33 pen, 56 pen, Lineti 68, Gabjadini 78/

Milan - Napoli 0:0

TABELA: Juventus (-1) 56, Napoli 48, Inter 40, Milan 35, Roma 34, Sampdorija 33, Atalanta 32, Lacio (-1) 32, Fiorentina 30,Torino 30, Sasuolo 29, Parma 28, Đenova 23, SPAL 21, Kaljari 21,  Udineze 18, Empoli 17, Bolonja 14, Frozinone 13, Kjevo 8*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar