Ne može se osporiti ime RS

Govoreći o najavljenim inicijativama za eventualno preispitivanje imena Republike Srpske, Čubrilović je ukazao da se ni na koji način ne može osporiti postojanje Republike Srpske jer je ona dio Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava Bosne i Hercegovine.

Republika Srpska 28.01.2019 | 14:33
Ne može se osporiti ime RS
Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, razgovarao je danas sa zamjenikom visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini i šefom Кancelarije OHR-a u Banjaluci ambasadorkom Marianom Berec.

Čubrilović je tokom sastanka istakao činjenicu da je Republika Srpska na vrijeme formirala sve organe i institucije, u skladu sa zakonom i rezultatima Opštih izbora održanih prošle godine, i na taj način ponovo dokazala svoj puni demokratski kapacitet, stabilnost i održivost.

On je istakao da je nedopustivo da se, mimo volje građana, i dalje koči formiranje zajedničkih organa i institucija u BiH, prvenstveno Savjeta ministara koji, u sadašnjem sazivu Parlamentarne skupštine BiH, nema demokratski legitimitet da radi, odlučuje i predlaže zakone.

Govoreći o najavljenim inicijativama za eventualno preispitivanje imena Republike Srpske, Čubrilović je ukazao da se ni na koji način ne može osporiti postojanje Republike Srpske jer je ona dio Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava Bosne i Hercegovine.

Čubrilović je kazao da je najavljivanje pokretanja inicijative o preispitivanju imena Republike Srpske besmisleno i neprovodivo, te da u suštini predstavlja demagoško skretanje pažnje sa suštinskih problema koje imaju građani u BiH, a koji se odnose na pitanje emigranata, radikalnih pokreta i odlazaka građana BiH na strana ratišta. 

Čubrilović i Berec su razgovarali i o drugim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Odsjeka za odnose za javnošću Narodne skupštine RS.

BN TV

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

guja

28.01.2019 13:37

Onaj Izetbegović izvalio glupost i svi znaju da je glupost, čak i on sam a ovi Srpski političari se ubiše koliko brane Republiku Srpsku ni od čega.

ODGOVORITE
Name

zgodni

28.01.2019 14:45

Zgodni uzraste u velikog politikoma sa Jajačkim fakultetom.

Name

Re

28.01.2019 15:05

I ti znaš da kao i ja da nije ustava naziv entiteta kada u Ustavu stoi da su konstitutivni narodi u BiH hrvati srbi bošnjaci i ostali narodi ravnopravni u oba entiteta

Name

Di

28.01.2019 13:43

Ako je besmisleno i neprovodivo zasto onda tolika galama? Ako ste sigurni da inicijativa ne moze proci onda pustite neka ide u proceduru bez panike,dreke i galame.

ODGOVORITE
Name

Re

28.01.2019 14:00

Pa mora biti neka tema bar za dvije godine i svi pametuju. A Minder El Bake i Dodik se pokunjili po toj temi, jer su provaljeni da je bio dogovor. Najlakse je pricati o onome sto se uvijek prica, ali hajde da jednom krenu nesto drugo, nesto novo, nesto pametno pricati. Budalastina smo siti.

Name

Re Di

28.01.2019 16:33

Galama i jeste cilj. Bolje da narod drze sludjenim nego da ljudi misle o stvarnim problemima.

Name

Baja

28.01.2019 13:55

Mile i Bake se dogovorili o toj budalastini i mi sad to slusamo. Joj zemljo otvori se.

ODGOVORITE
Name

JE LI I TVOJ DRUG DRAGAN ČOVIĆ

28.01.2019 14:13

Autogol politikom koja se vodi u Srpskoj, sve je moguće.

ODGOVORITE
Name

7

28.01.2019 14:19

Kako ti je čovječuljak fino u toj koznoj fotelji..plata ide a ti PRODAJES MAGLU...CCC dno dna.

ODGOVORITE
Name

Zlaja

28.01.2019 14:30

Šta bi na sve ovo rekao naš povratnik Budo . On bi ponovo trazio dlaku u jajetu u nasim stavovima. Necemo mu dozvolit da muti odnose. Ipak gospođa je došla kod Čubre na sastanak a ne kod njega. Nama je postenje jaca strana a Budo voli samo pare.

ODGOVORITE
Name

MILOS

28.01.2019 15:36

Zgodni,idi u penziju,Sad ce provera diploma.

ODGOVORITE
Name

Da

28.01.2019 15:42

Sta bi on mogao reci i da to bude dobro za nas,obicne gradjane?!Moralne i ljudske nakaze samo vuku ka dnu.On prica o volji naroda i formiranju vlasti,a cije to vlasti?! Geto se iseljava,ostace oni krimosi i neka se sami snalaze.

ODGOVORITE