Не може се оспорити име РС

Говорећи о најављеним иницијативама за евентуално преиспитивање имена Републике Српске, Чубриловић је указао да се ни на који начин не може оспорити постојање Републике Српске јер је она дио Дејтонског мировног споразума и Устава Босне и Херцеговине.

Република Српска 28.01.2019 | 14:33
Не може се оспорити име РС
Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске, разговарао је данас са замјеником високог представника међународне заједнице у Босни и Херцеговини и шефом Канцеларије ОХР-а у Бањалуци амбасадорком Марианом Берец.

Чубриловић је током састанка истакао чињеницу да је Република Српска на вријеме формирала све органе и институције, у складу са законом и резултатима Општих избора одржаних прошле године, и на тај начин поново доказала свој пуни демократски капацитет, стабилност и одрживост.

Он је истакао да је недопустиво да се, мимо воље грађана, и даље кочи формирање заједничких органа и институција у БиХ, првенствено Савјета министара који, у садашњем сазиву Парламентарне скупштине БиХ, нема демократски легитимитет да ради, одлучује и предлаже законе.

Говорећи о најављеним иницијативама за евентуално преиспитивање имена Републике Српске, Чубриловић је указао да се ни на који начин не може оспорити постојање Републике Српске јер је она дио Дејтонског мировног споразума и Устава Босне и Херцеговине.

Чубриловић је казао да је најављивање покретања иницијативе о преиспитивању имена Републике Српске бесмислено и непроводиво, те да у суштини представља демагошко скретање пажње са суштинских проблема које имају грађани у БиХ, а који се односе на питање емиграната, радикалних покрета и одлазака грађана БиХ на страна ратишта. 

Чубриловић и Берец су разговарали и о другим актуелним питањима у Републици Српској и Босни и Херцеговини, саопштено је из Одсјека за односе за јавношћу Народне скупштине РС.

БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

гуја

28.01.2019 13:37

Онај Изетбеговић извалио глупост и сви знају да је глупост, чак и он сам а ови Српски политичари се убише колико бране Републику Српску ни од чега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

згодни

28.01.2019 14:45

Згодни узрасте у великог политикома са Јајачким факултетом.

Name

Ре

28.01.2019 15:05

И ти знаш да као и ја да није устава назив ентитета када у Уставу стои да су конститутивни народи у БиХ хрвати срби бошњаци и остали народи равноправни у оба ентитета

Name

Ди

28.01.2019 13:43

Ако је бесмислено и непроводиво засто онда толика галама? Ако сте сигурни да иницијатива не мозе проци онда пустите нека иде у процедуру без панике,дреке и галаме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.01.2019 14:00

Па мора бити нека тема бар за двије године и сви паметују. А Миндер Ел Баке и Додик се покуњили по тој теми, јер су проваљени да је био договор. Најлаксе је прицати о ономе сто се увијек прица, али хајде да једном крену несто друго, несто ново, несто паметно прицати. Будаластина смо сити.

Name

Ре Ди

28.01.2019 16:33

Галама и јесте циљ. Боље да народ дрзе слудјеним него да људи мисле о стварним проблемима.

Name

Баја

28.01.2019 13:55

Миле и Баке се договорили о тој будаластини и ми сад то слусамо. Јој земљо отвори се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЕ ЛИ И ТВОЈ ДРУГ ДРАГАН ЧОВИЋ

28.01.2019 14:13

Аутогол политиком која се води у Српској, све је могуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

7

28.01.2019 14:19

Како ти је човјечуљак фино у тој козној фотељи..плата иде а ти ПРОДАЈЕС МАГЛУ...ЦЦЦ дно дна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

28.01.2019 14:30

Шта би на све ово рекао наш повратник Будо . Он би поново тразио длаку у јајету у насим ставовима. Нецемо му дозволит да мути односе. Ипак госпођа је дошла код Чубре на састанак а не код њега. Нама је постење јаца страна а Будо воли само паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОС

28.01.2019 15:36

Згодни,иди у пензију,Сад це провера диплома.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

28.01.2019 15:42

Ста би он могао реци и да то буде добро за нас,обицне градјане?!Моралне и људске наказе само вуку ка дну.Он прица о вољи народа и формирању власти,а ције то власти?! Гето се исељава,остаце они кримоси и нека се сами сналазе.

ОДГОВОРИТЕ