Monakovo peto zimsko pojačanje za spas sezone!

Stigao i Želson! Hoće li se Kneževi izvući?

Fudbal 28.01.2019 | 15:00
Monakovo peto zimsko pojačanje za spas sezone!
Monakov brod neprestano tone ka Ligi 2, ali lista spasilaca ne prestaje da se širi! Posle Nalda, Seska Fabregasa, Vilijama Venkera i Fode Balo Turea, Monako je doveo i peto zimsko pojačanje u nadi da će se tako spasiti ova mračna sezona! Iz Atletiko Madrida stigao je - Želson Martins.

Iako je bilo priča da će povratak Leonarda Žardima na klupu Monaka usporiti, možda čak i zaustaviti Martinsov transfer, on je danas završen na veliko zadovoljstvo ljudi iz Kneževine. Želson Martins će dres Monaka nositi do kraja sezone, a iako u ovom trenutku nije poznato da li će bivši šampion Francuske imati mogućnost otkupa, izvesno je da ga neće biti. Tačnije, biće to "suva" pozajmica do kraja sezone. 

Tako se završila šestomesečna agonija vihornog portugalskog krila na stadionu Vanda Metropolitano, gde nije uspeo da ostvari apsolutno nikakav uticaj na igru tima Dijega Simeonea. Martins jeste skupio 12 utakmica u dresu Rohiblankosa, ali je na terenu proveo samo 446 minuta. Premalo za igrača koji je trebalo da bude kapitalno pojačanje kada je bežao iz Sportinga prošlog leta kao slobodan igrač. Upisao je samo jedan gol - premalo za igrača od koga se očekivalo mnogo više. 

Očekuje se da će Želson odmah dobiti mesto u startnoj postavi, pošto će mu jedina konkurencija na desnom boku biti sunarodnik Roni Lopeš koji se, opet, nije naigrao na stadionu Luj II. Sa ovim transferom Atletiko je otvorio sva vrata dolaska Alvara Morate iz Čelsija na jednoipogodišnju pozajmicu uz opciju kupovine na 50.000.000 evra. Španac je jutros prošao medicinske preglede i sada se samo čeka da žvrljne papire. 

Monako sada ima sve preduslove da krene napred ka opstanku, jer je u samo nekoliko dana angažovao vrlo iskusna i kvalitetna pojačanja, koja su klubu nedostajala letos...

Sada kada nema Majkla Emenala da kroji transfer politiku, lakše se diše u Monaku.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar