Direktor Juvea zaboravio bilješke, tamo piše Sergej!

Italijanski list "Tiempo" prenosi neverovatnu priču iz jednog hotela u Milanu. . .  Najčudnija priča sa Čizme: Paratići u restoranu zaboravio papir sa listom želja, na njoj SMS, Zaniolo, Tonali i Kjeza! U Torinu se podigla ogromna prašina!

Fudbal 28.01.2019 | 20:00
Direktor Juvea zaboravio bilješke, tamo piše Sergej!
Šampion Italije Juventus i dalje je zainteresovan za srpskog fudbalera iz Lacija Sergeja Milinković-Savića, uprkos tome što nije ponovio odlične partije iz prošle sezone.

Italijanski list "Tiempo" prenosi neverovatnu priču iz jednog hotela u Milanu, gde je direktor Juventusa Fabio Paratići zaboravio beleške na kojima pišu planovi kluba oko transfera i sa Milinković-Savićem kao mogućim pojačanjem.

Pored srpskog reprezentativca kao mete označeni su vezisti Nikolo Zaniolo (Roma), Sandro Tonali (Breša), Dominik Šobošlai (Salcburg), kao i krilni napadač Federiko Kijeza (Fiorentina).

Papir na kome su bila imena potencijalnih pojačanja pocepan je na pola, ali je na jednom delu uočljivo da je Sergej zamena za verovatni odlazak Miralema Pjanića na kraju sezone.

Milinković-Savić se celo prošlo leto dovodio u vezu sa prelaskom u redove torinskog giganta, ali Rimljani su insistirali na ceni od 150 miliona evra, što nisu želeli da plate ni Mančester Junajted, Čelsi, Real Madrid, Milan...

Sada je situacija drugačija jer srpski reprezentativac ne igra na tako visokom nivou i zato mu je cena pala, ali bez obzira na to Juventus, čak i po odlasku sportskog direktora Djuzepea Marote u Inter, ga vidi kao veliko pojačanje.

Mnogo smo čudnih priča mogli da pročitamo u italijanskoj špampi ovih godina, dosta ludih priča, ali ova koju je lansirao torinski Il Tempo spada u red najneverovatnijih!

Drugi torinski list lansirao je vest sa vinjetom „ekskluzivno“ u kojoj se tvrdi da je stigao u posed liste želja Juventusovog direktora Fabija Paratićija koji je, zamislite to – zaboravio posle večere u eminentnom lokalnom restoranu poznatog hotela Brera! Tamo je obedovao i sastavio spisak o kojem bruji cela Italija.

Papir je, kako je i objavljeno na sajtu, bio iscepan sa namerom da se uklone njegovi tragovi, ali ga je ostavio na stolu po odlasku sa večere. Tempo se brani tvrdnjom da je do spiska od kojeg se ledi krv u žilama došao od jednog čitaoca koji je uspeo da sastavi pazl i zatim se odmah javio redakciji.

Prvo ime na listi želja je – Sergej Milinković Savić! Njegovo ime je zapisano odmah ispod imena i prezimena Miralema Pjanića, što je mnoge podstaklo da otvore nove spekulacije o odlasku reprezentativca Bosne i Hercegovine, te da će SMS biti njegova direktna zamena narednog leta.

Nije tajna da Juventus već dve godine ozbiljno posmatra Sergeja, čak se nekoliko puta govorilo o tome da je Klaudio Lotito odbio pozamašnu ponudu Stare dame, ali očigledno italijanski šampion nije odustao od ideje da Srbina dovede na Alijanc stadion. Istina, uz Sergejevo ime nije stajala cena...

Pored SMS na listi želja našli su se još i Fjorentinin dragulj Federiko Kjeza, pored čijeg imena stoji i etiketa sa 50.000.000 evra, zatim novo italijansko čudo Sandro Tonali, nadimka novi Pirlo, procenjen na 20.000.000 evra, te Romin majstor Nikolo Zaniolo, čija je vrednost procenjena na 40.000.000 evra i mladi Đenovin štoper Kristijan Romero, koji je od dolaka iz Belgrana letos za samo 2.000.000 evra potpuno eksplodirao. Paratići je njegovu sadašnju cenu postavio na 20.000.000 evra. Kjeza je takođe na Juventusovom radaru poslednjih godina, a kako stalno podiže svoj nivo igre u Fjorentini, podigao je interesovanje najvećih klubova na maksimum. Između ostalih i Intera. 

Za Tonalija se poslednjih dana pisalo da Roma vodi trku za njegov potpis. Brešin vlasnik Masimo Ćelino za novo italijansko čudo traži 30.000.000 evra, dok je Roma favorit u ovom trenutku jer nudi 28.000.000 evra. Kad smo kod Vučice, Zaniolo je potpuno eksplodirao otkako je stigao na Olimpiko i pretvorio se u brutalan posao Rome, koja je mladog vezistu dobila u sklopu prodaje Radže Najngolana Interu. Zato u Romi užurbano rade da sa Zaniolom produže ugovor i tako rasteraju konkurenciju. Romero (20) je ove sezone privukao veliku pažnju i za samo šest meseci cena mu je skočila čak deset puta! 

Gledajući kompletnu listu, pod pretpostavkom da je ona tačna, Juventus planira da ide Bajernovim stopama i svoj tim gradi hraneći se direktno iz konkurencije! U Torinu se podigla ozbiljna prašina, Stara dama bi za leto mogla da nam priredi strahovit pohod na transfer pijaci! 

Ponavljamo, ako se ispostavi da je ovo zaista Paratićijev spisak. 

Izvor: mondo.rs/Tanjug/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar