Paredes nije dovoljan, PSŽ hoće još!

Enrike bi da se iskupi s Alanom, Gej realniji! Pari Sen Žermen traži još jedno pojačanje u veznom redu pred kraj prelaznog roka, kontakti s Napolijem nisu propali, iako se pisalo drugačije.

Fudbal 28.01.2019 | 23:38
Paredes nije dovoljan, PSŽ hoće još!
Transfer Leandra Paredesa iz Zenita u poslu vrednom 47.000.000 evra praktično je završena stvar i samo se čeka fotografija sa šalom ili dresom novog kluba. Uprkos tome što je PSŽ prešao dozvoljene limite od 35.000.000 evra za transfere ove zime, u Parizu ne spuštaju nogu sa papučice za gas.

Tomas Tuhel je odahnuo, ali Antero Enrike nije. Sportski direktor Pari Sen Žermena ozbiljno je izriban kod klupskih glavešina zbog toga što mu je Barselona iz ruku otela već dogovorenog Frenkija de Jonga, zbog čega se nada da bi u poslednjih sedam dana zimske pijace klubu mogao da obezbedi još jedan veliki potpis. 

Ekip tvrdi da je francuska javnost zbunjena zbog ovakve odluke Antera Enrikea, ali to je navodno njegov pokušaj da se iskupi zbog velike greške, pogotovo jer se sada sve glasnije priča o tome da PSŽ želi Arsena Vengera za generalnog direktora, što znači da bi francuski trenerski as mogao da postane nadređeni portugalskom sportskom radniku. 

Uprkos tvrdnjama italijanskih medija da je kontakt sa Napolijem propao, PSŽ i dalje u orbiti drži Alana! 

Brazilac je i dalje velika želja Svetaca, čak i pored toga što klubovi ne mogu da se dogovore oko obeštećenja. Napoli i dalje ne odustaje od minimum 100.000.000 evra obeštećenja, dok je PSŽ dosad nudio najviše 80.000.000 evra, uz bonuse. Sportski sektor Pari Sen Žermena želi baš Alana, koji je prethodnih dana načelno dogovorio platu od 32.000.000 evra za četiri godine, mada je u ovom trenutku mnogo realnija opcija Idrisa Gej.

Ni tu PSŽ ne uspeva da nađe zajednički jezik sa Evertonom. Na Gudisonu uporno odbijaju da prodaju Geja, iako je senegalski reprezentativac jasno stavio klubu do znanja da želi da ode. Everton traži bar 35.000.000 evra, dok PSŽ nudi oko deset miliona manje. Navodno, PSŽ i sa Gejem ima usmeni dogovor oko plate i ugovora na četiri i po godine.

Uzimajući u obzir da je PSŽ pod posebnom prismotrom Disciplinske komisije UEFA zbog hoda po ivici žileta i potencijalnog kršenja pravilnika finansijskog fer-pleja, na Parku prinčeva sigurno neće ići glavom kroz zid.

Prvo će morati da prodaju nekog, kako bi se stvorili uslovi za kupovinu. Da li će to biti Adrijen Rabio, za koga je Totenhem spremio 23.000.000 evra, neko drugi ili kombinacija ta dva, videćemo.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar