Bivši ministar demolirao kafić

Abdulah Zukić, bivši ministar poljoprivrede i šumarstva u Vladi Tuzlanskog kantona, član SDA, sinoć je, prema riječima vlasnika kafića “Avenija” Aldina Paprikića u Živinicama, s još nekoliko saučesnika demolirao njegov objekt te je nekolicini gostiju nanio povrede.

Bosna i Hercegovina 26.01.2019 | 14:20
Bivši ministar demolirao kafić
Inače, Zukić je predsjednik Upravnog odbora Doma zdravlja Živinice i član Kantonalnog odbora SDA Tuzla.

Kako je kazao Paprikić, Zukić je bio pijan i ovo mu nije prvi put da izaziva incidente u njegovom kafiću. S njim je, kako je pojasnio Paprikić, bio i njegov stranački kolega Ćazim Mulić, koji je odbornik u Opštinskom vijeću Živinice.

– Pili su alkohol tu cijelu noć. Počeli su lomiti i ja sam ih ljudski zamolio da to ne čine jer se gosti plaše njih. U svemu je prednjačio Zukić, koji je bio jako agresivan. Pokušavao sam im objasniti da je to moj hljeb, da mi ne kvare posao, ali uzalud. Majka je digla kredit da bih ja mogao otvoriti kafić. Zapošljavam petero ljudi – kaže Paprikić za Avaz.

On je, kako kaže, nakratko napustio objekt, a za to vrijeme Zukić je pozvao nepoznate mladiće koji su mu se pridružili u maltretiranju gostiju.

– Kada sam se vratio, zatekao sam isprepadane goste i kafić koji je bio demoliran. Jednog momka posjekli su po ruci, dok je jedna djevojka zadobila povrede glave. On se ponaša kao da mu niko ne može ništa. Pozvao sam policiju. Oni su poslali jednu patrolu, ali kada su vidjeli koliki je belaj, pozvali su pojačanje pa su došli ovi iz interventnog voda. Dao sam izjavu policiji, ali se ne nadam da će se nešto promijeniti. Svjestan sam da ću sada trpiti svakojake pritiske od njih, ali, ako popustim, oni će nastaviti da sve maltretiraju oko sebe. Jedan od Zukićevih kabadahija našamarao je njegovog kolegu iz SDA koji je, takođe, odbornik, jer je smirivao situaciju. Ne znam zašto mi to rade i zašto žele da mi unište posao. Sada se plašim za svoj život i živote članova moje porodice. Policija je ovo samo zabilježila, nisu nikoga uhapsili – kaže sa strahom Paprikić.

Kako su potvrdili iz MUP-a TK, Zukić se tereti za narušavanje javnog reda i mira te krivično djelo “oštećenje tuđe stvari”.

– Kada dođe, otme od muzike mikrofon i onda svima psuje majku. Sve oko sebe maltretira. Ovo se jednostavno ne može više izdržati – kazao je na kraju Paprikić.

Inače, Zukić, koji trenutno obavlja funkciju zamjenika direktora “Horizontale”, optužen je 2017. za primanje mita dok je obavljao funkciju ministra.

(Avaz)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Iiiiiiiiihaaaa

26.01.2019 13:55

Kakva drzava takvi ministri ! Uzivaj narode !

ODGOVORITE
Name

XYY

26.01.2019 14:38

Pijte pijte stoko primitivna balkan primitivni i svi narodi u njemu. Sva pamet u rakiji i saketanjima. Svaka cast. Nismo mi ni za kameno doba

Name

Re

26.01.2019 14:44

Adresa je Bakir Izetbegović. Divnog li ministra, koji će i dalje obavljati visoke dužnosti. Ovi su nadmašili ove naše glavonje.

Name

Re

26.01.2019 16:08

Alaha mi ne pijem alkohol . U SDA su najgora bagra .

Name

racic

26.01.2019 14:00

Losa “vlast” ce proci i nestati onoga trenutka kada MI GRADJANI postanemo svjesni da “vlast” ne znaci “vladar”, kada postanemo svjesni da politicari koji rade u drzavnim institucijama nisu nista vise od drzavnih sluzbenika, dobro placenih vasim i mojim novcem. Losa vlast ce proci i nestati onog trenutka kada vise ne budemo spremni trpjeti pohlepne, nemoralne politicare povezane sa pohlepnim biznismenima koji drzavne funkcije posmatraju iskljucivo kao besplatan resurs za svoj privatni biznis. Losa vlast ce proci i nestati onog trenutka kada shvatimo da je drzava VASA i MOJA isto toliko koliko je i njihova u svakom mogucem smislu. Losa vlast ce proci i nestati onoga dana kada politicarima prestanemo samo na rijec davati “jos jednu sansu”. Dolazi novo vrijeme sa sudbinom na koju MI mozemo uticati. Ne treba nas biti strah da budemo hrabri.

ODGOVORITE
Name

Gazdi Kafica

26.01.2019 14:15

Moj ti je savjet da sacekas par dana da se ovaj ,,gospodin,, otrijezni, pa ga negdje sacekaj i dobro isprebijaj, daj srcu oduska. Ovo su oni kada se napiju, srce im se iz guzice popne u grudni kos.

ODGOVORITE
Name

Mrki

26.01.2019 14:30

Drug moj, naručiš fino 4-5 “momaka”, koji će ga dobro natabanati. I to tako dobro, da pola godine ječe moći sam hodati. Jer, takvi papci razumiju samo silu. Zato mu daj silu. Ti i tvoja mati treba da ispaštate zbog neke mrcine?! Kada bi meni tako polomio, vjeruj mi to bi mi zadnje bilo!

ODGOVORITE
Name

Seks

26.01.2019 14:49

Moj jarane noc nema svjedoka ako ti nisi u stanju plati momcima koji čega napraviti invalidom za čitav život.

ODGOVORITE
Name

Pih

26.01.2019 14:56

Ministri BIH propaliteti

ODGOVORITE
Name

Branci

26.01.2019 16:41

Treba konje dobro nalupati. Nisu oni naletili na prave. To su obične jajare kao i svi prljavi političari ako se mogu i tako nazvati. Kratko treba govna redovno lupati i to avansno.

ODGOVORITE
Name

Мирослав

27.01.2019 06:13

Треба имати коцкаста.

Name

Romanija

26.01.2019 19:08

Momčino, ti onda upadneš u njegovubu kuću i demoliraš mu je. Jednostavno.

ODGOVORITE
Name

Hahahaha

26.01.2019 20:25

Ovo samo u Bosni moze. MINISTAR hahahahahah

ODGOVORITE