Novi fudbalski život Semberca, Mihaila Ristića!

Ono u Sparti je bila totalna katastrofa, drago mi je zbog onog gola protiv Zvezde. . .  „Tek sada to mogu da kažem“, poručio iskusni univerzalac.

Fudbal 26.01.2019 | 23:32
Novi fudbalski život Semberca, Mihaila Ristića!
Novi fudbalski život Mihaila Ristića trebalo bi da počne u Francuskoj. Posle neuspešnih epizoda u Krasnodaru i Sparti nekadašnji univerzalac Crvene zvezde potpisaoje trogodišnji ugovor sa Monepeljeom.

Tamo bi trebalo da pokaže šta i koliko može.

"Moj prvi zadatak je da se što brže adaptiram na ligu i ovaj stil fudbala, nadam se da ću upisati što više minuta na terenu. Dobro stojimo na tabeli, imamo šansu da se izborimo za Evropu, ali biće jako teško. Mnogo je kvalitetnih timova sa istim ciljem kao naš", poručio je u razgovoru za Nezavisne momak rođen 1995. godine.

Posle odlaska iz Crvene zvezde leta 2017. godine Ristić je dobro počeo u Krasnodaru. Povrede su ga zaustavile u nastojanjima da se izbori za mesto standardnog prvotimca. Pozajmica u Sparti se pokazala kao veliki promašaj.

"Nisam dobio pravu šansu da pokažem sve što znam. U Rusiji je počelo odlično, a opet u Sparti je bila potpuna katastrofa. Međutim, šta je tu je, sve to ostaje iza mene, fokus je na novim izazovima, na Monpeljeu. Verujem da ovde mogu da pokažem kvalitet", kazao je Ristić.

Ističe da nije mnogo opterećen time šta će se desiti u budućnosti, ali utisak je da žali što je sa 21 godinu napustio  "crveno-bijele".

"Ne gledam toliko u budućnost. Više sam fokusiran dan za danom da radim na sebi, a gde će to da me odvede, ko zna. Mislim da sam rano napustio Zvezdu, kao i mnogi moji vršnjaci. Mogli smo još da ostanemo, trebalo je, ali situacija je bila takva, klub je morao da nas proda", izjavio je Ristić.

Samo dva meseca posle odlaska sa Marakane sudbina ga je spojila sa Crvenom zvezdom. Bio je najbolji igrač Krasnodara u prvom meču, nije mu priznat čist gol za vođstvo ruske ekipe od 4:2. Detalj koji je možda prelomio istoriju Crvene zvezde.

"Drago mi je što taj pogodak nije priznat. Sada kada je sve to prošlo, mogu iskreno to da kažem. Pogotovo posle svih ovih Zvezdinih uspeha, ko zna šta bi bilo da je taj gol priznat“, dodao je Ristić

Izvor: mozzartsport/Nezavisne

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xxxx

26.01.2019 23:25

Momak iz Ugljevika.

ODGOVORITE