Paketa, Pjontek...Krilo! Milan ima nekoliko kandidata!

Plus ''Novi Vijera'' za kraj zimske pijace!

Fudbal 27.01.2019 | 22:30
Paketa, Pjontek...Krilo! Milan ima nekoliko kandidata!
Milan je uložio 70.000.000 evra u transfere Lukasa Pakete i Kšištofa Pjonteka ove zime, ali tu nije kraj. Rosoneri žele još dva pojačanja do kraja januara i imaju još sedam dana fore da ih dovedu.

Apsolutni prioritet Milan u narednim danima će biti dovođenje krilnog napadača. Prethodnih dana su se pominjala mnoga imena, a jedno je već otpalo. Želson Martins odlazi na pozajmicu Monako i on otpada iz trke. Ali tu je još nekoliko imena.

Rosoneri su već neko vreme zainetersovani za Janika Fereiru Karaska (Dalijan), Arnoa Danjumu Grunevelda (Briž), Stivena Bergvajna (PSV Ajndhoven) i Musu Đenepoa (Standard), a od danas je aktuelna priča i o povratku Đerara Deulofeua.

Karasko je najbolja opcija, ali je predskup sa platom od oko 10.000.000 evra godišnje i obeštećenjem od 30.000.000 evra koje traže Kinezi. Ipak, Milan se nada pozajmici uz uslove da Belgijanac napravi ozbiljnu finansijsku žrtvu i prihvati drastično rezanje plate kako bi opet zaigrao u Evropi. Šanse postoje ali nisu velike...

Arno Danjuma Gruneveld je hit belgijskog fudbala i reprezentativac Holandije. Briž traži oko 10.000.000 evra, ali Rosoneri još nisu sigurni da je pravi momenat za mladog Holanđanina. Isto važi i za Musu Đenepoa iz Standarda. Što se Bergvajna tiče, on je već ozbiljnija priča. Košta oko 20.000.000 evra, a nalazi se i na radaru Mančester Junajteda i Liverpula. Milanov predlog za pozajmicu s pravom otkupa će teško da prođe...

Tako je opet postalo aktuelno ime Đerara Deulofeua. On je pre dve godine u ovom periodu došao u Milan na pozajmicu iz Evertona i za šest meseci tako oživeo karijeru da je pozvan iu reprezentaciju Španije. Milan je hteo da ga zadrži, ali se on ipak vratio u Barselonu gde opet nije dobio šansu i opet je prodat na Ostrvo. Tada u Votford.

Na San Siru je ostavio sjajan utisak i zato Leonardo opet razmišlja o njegovoj pozajmici. Ali pitanje je da li Votford želi da ga pusti i pod kojim uslovima s obzirom da je standardan u prvoj postavi i da je u dobroj formi.

Pored krila, Milan pokušava da završi i transfer talentovanog veziste Orelijena Čuamenija iz Bordoa kojeg u Francuskoj porede sa Patrikom Vijerom. Milan je preman da plati oko 10.000.000 evra zaČuamenija kojeg već neko vreme juri i Arsenal.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar