Memfis odustaje od svojih zvijezda!

Konli i Gasol menjaju sredinu! Memfis Grizlisi odlučili su da po prvi put slušaju ponude za njihove dve najveće zvezde Majka Konlija i Marka Gasola, prenosi ESPN.

Košarka 26.01.2019 | 12:30
Memfis odustaje od svojih zvijezda!
Grizlisi su odlično krenuli sezonu, međutim u poslednje vreme im ide veoma loše i nalazi se na pretposlednjem mestu na Zapadu.

Zbog toga su čelni ljudi franšize odlučili da, ako dođe do dobre ponude, trejduju Konlija i Gasola koji su od početka karijara u Memfisu.

Obojica polako izlaze iz najboljih godina, pogotovo Gasol koji ima 33 godina i realno su ispred njega još dve, tri do četiri dobre sezone. Za Konlija je malo drugačija situacija, on ima 31 i realno veću cenu na tržištu.

Memfis želi da krene ispočetka, u takozvanu reizgradnju, a tim će graditi oko Džerena Džeksona juniora kojeg su birali prošle sezone na četvrtom mestu na NBA draftu.

Grizlisi nisu očajni i neće po svaku cenu trejdovati Gasola i Konlija, međutim ukoliko dođe do primamljive ponude verovatno će se odreći njihovih usluga.

Konli je od početka karijere u Memfisu (od sezone 2007/2008) i do sada je odigrao 765 mečeva za ovaj tim. Isti slučaj je i sa Gasolom, s tim što je on u ovu franšizu došao godinu dana kasnije i odigrao je samo dva meča manje od Konlija (763).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar