Đurđević: Uvijek sam bio siguran i vjerovao u sebe!

Segunda najteža liga u kojoj sam igrao! "Skoro je uporediva sa Serijom A, veoma teška za napadače", kaže bivši napadač Partizana.

Fudbal 25.01.2019 | 10:00
Đurđević: Uvijek sam bio siguran i vjerovao u sebe!
Srpski napadač Uroš Đurđević konačno se adaptirao na španski fudbal i počeo da trese mreže u španskoj Segundi, koju smatra najtežim takmičenjem u koji je nastupao.

Sporting iz Hihona krenulo je dolaskom Hosea Alberta Lopeza, koji je ekipu preuzeo u novembru prošle godine.

Uroš je bio strelac na poslednje tri prvenstvene utakmice, što je izuzetno obradovalo navijače, ali i samog srpskog napadača, koji tvrdi da nije ostajao bez samopouzdanja ni onda kada ga nije išlo.

"Počeo sam da postižem golove sa novom godinom i srećan sam zbog toga, mislim da imam još više samopouzdanja sa trenerom Hoseom Albertom, kao i svi ostali igrači", rekao je Đurđević.

Od bivšeg golgetera Partizana sada se očekuje serija pogodaka, koji su nedostajali Hihonu u prvom delu sezone.

"Moram da pokušam da se dodatno poboljšam u svakoj utakmici. Uvek sam bio siguran u sebe, ali morao sam da se prilagodim novoj ligi, timu, gradu. Španska druga divizija je najteža liga u kojoj sam igrao, skoro je uporediva sa Serijom A, veoma teška za napadače", dodao je Đurđević.

Hihon je imao velike ambicije na početku sezone, ali stvari dugo nisu išle željenim tokom. Sada se nalazi na 11. mestu sa pet bodova zaostatka za šestoplasiranim Alkorkonom. U nedelju u Hihon stiže Deportivo, jedan od najozbiljnijih kandidata za promiciju u Primeru.

Đurđević ima velika očekivanja u klubu sa El Molinona.

"Vidim sebe mnogo godina u ovde, nadam se da možemo da uđemo u Primeru, što je najvažnije za tim. Klub je sjajan, grad je odličan, navijači su sjajni, uživamo u svemu tome. Deportivo je jedan od najboljih timova sa kojima smo igrali u prvom delu sezone. Njima je cilj povratak u primeru, imaju velike igrače, ali verujem da uz podršku naših navijača možemo da osvojimo tri boda", zaključio je Đurđević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar