Interov pritisak na Perišića!

Junajted se opet aktivirao, tu je i Atletiko! Hrvat primoran da bira, locirana i zamena.

Fudbal 25.01.2019 | 08:15
Interov pritisak na Perišića!
Nema mira u Interovim kancelarijama. Otkako je zimska pijaca otvorena, direktori i ostali saradnici Nerazura uporno rade na dolaznim i odlaznim transferima, a posle šestomesečne pauze u Gradu mode ponovo je aktuelna priča o odlasku Ivana Perišića.

Milanski dnevnik Gazeta delo Sport u jednoj od najzanimljivijih priča danas piše o tome da se Mančester junajted ponovo aktivirao i želi hrvatskog ofanzivca, dok je drugo ime na listi potencijalnih kupaca - Atletiko Madrid. 

Iako je, kako je u tekstu objašnjeno, interesovanje Junajteda i Atletika više opipavanje pulsa, u Interu su ovu priliku shvatili vrlo ozbiljno i sada nema takvog otpora kakav je viđen tokom prošlog leta. Posle slabih partija od povratka s Mundijala u Rusiji i svega tri gola i dve asistencije u Seriji, bez učinka u Ligi šampiona, Perišić je sada mnogo bliži odlasku sa stadiona Đuzepe Meaca, nego ostanku. Odgovorni u Interu su, navodno, počeli da pritiskaju Hrvata da odluči gde bi voleo da nastavi karijeru i da prihvati uslove koji mu se nude. 

Tokom prošlog leta Junajted je za Perišića nudio preko 60.000.000 evra, međutim sada bi cena mogla da bude 40.000.000 evra - plafon. Mada je Perišić prvenstveno levo krilo, Junajted bi ga uzeo zbog obaveza koje bi imao na desnom boku, koje je i dalje otvorena rana Crvenih đavola i ove sezone radi sa prinudnim rešenjima. Atletiko ima svoje probleme. Vitolo je slomio nogu i neće ga biti najverovatnije do kraja sezone, dok Želson Martins nije ispunio očekivanja i verovatno će otići negde na pozajmicu. Problemi sa povredama takođe su naterali Dijega Simeonea da čak razmisli i o tome da Perišića angažuje i sada, mada je realnije da se eventualni transfer ostvari tek na leto.

Inter ostavlja i jedna i druga vrata širom otvorena, a direktori su spremni za zvanične pregovore. Jer, novac od prodaje mogao bi dalje da se investira u renoviranje postave. Interova lista želja je kratka i prilično jasna. Prva želja je Antoni Marsijal, ali kako je Francuz na pragu obnavljanja ugovora sa Junajtedom na još pet godina, realnost je Stiven Bergvajn iz PSV Ajndhovena. Juče se osvanule vesti u Holandiji da je Milan zainteresovan za Bergvajna, ali izgleda da je u pitanju drugi klub iz Grada mode. Model po kojem bi se atraktivno krilo doveo bila bi pozajmica, uz opciju otkupa na oko 20.000.000 ili 25.000.000 evra. U svakoj varijanti. Bilo sada ili na leto.

Inter sada strpljivo čeka svoju šansu da unovči Perišića...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar