Zvezdini igrači u Beogradu, rukovodstvo u Parizu!

Sportski direktor Mitar Mrkela i poslovni direktor Stefan Pantović posetili francusku prestonicu da bi dali izjave povodom optužbi o nameštanju.

Fudbal 23.01.2019 | 16:45
Zvezdini igrači u Beogradu, rukovodstvo u Parizu!
Fudbaleri Crvene zvezde vraćaju se ove srede sa Kipra, gde su obavili prvu fazu priprema za prolećni deo sezone, a istovremeno je deo rukovodstva u Parizu.

Sportski direktor Mitar Mrkela i poslovni direktor Stefan Pantović otputovali su u prestonicu Francuske kako bi u Nacionalnom finansijskom tužilašvu (PNF) dali izjave povodom navodnog nameštanja utakmice sa Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona, pišuVečernje novosti.

Podsetimo, ubrzo posle utakmice igrane početkom oktobra, francuski list "Lekip", pozivajući se na neimenovani izvor iz UEFA, objavio je da se jedan "visoki čelnik Crvene zvezde" kladio na poraz svog tima od pet golova razlike. Pošto je rezultat bio 6:1 za Parižane, to je privuklo pažnju.

Iz oba kluba optžube su momentalno demantovane, a i dalje se nisu pojavili bilo kakvi dokazi.

Crvena zvezda je u međuvremenu podnela krivičnu prijavu protiv NN lica zbog nanete štete ugledu kluba i odlučila da svi iz zvanične delegacije samoinicijativno daju izjave. Tim povodom su trenutno u Parizu Mrkela i Pantović.

"Novosti" pišu da se ovom aferom bave mnogi francuski mediji, među kojima je i ugledni nedeljnik "Poen" (Le Point) koji je preneo da su izjave u okviru preliminarne istrage pod radnim nazivom "Operacija Dragan" dali i dvojica funkcionera Pari Sen Žermena: zamenik generalnog direktora Žan-Klod Blan i sportski direktor Antero Enrike. Po saznanjima pomenutog magazina, oni su saopštili da im ništa nije nuđeno, ni izbliza, ni izdaleka, a navodi se i da posle utakmice nije primećena bilo kakva predaja novca, kao što je tvrdio neimenovani doušnik.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar