Ostrvo na koje može da stane samo 400 turista

Kada je reč o Australiji jedna od stvari koja nam uz kengure, koale, zgradu opere i Australian Open pada na pamet svakako su i ogromna prostranstva koja niko ne naseljava.

Putovanja 22.01.2019 | 13:14
Ostrvo na koje može da stane samo 400 turista
Ukoliko imate dovoljno novca da možete da tražite destinaciju koja je netaknuta i nema gužvi, onda bi trebalo da razmislite o australijskom ostrvu Houv. 

Smešteno je 700 kilometara severoistočno od Sidneja, a ukupna populacija ne prelazi 380 ljudi. Još 1982. godine UNESCO je ovo ostrvo uvrstio na listu svetske baštine, a ono što je posebno je da po zakonu na njemu može prenoćiti samo 400 turista.

Tirkizna boja mora idealna je za ljubitelje plivanja, ronjenja i uživanja u vodenim sportovima, a samo ostrvo nastalo je usled vulkanske aktivnosti pre 7 miliona godina. Puno pećina, planina i savršenih plaža usred Pacifika. 

Poseta ovom ostrvu je prilično skupa, a najzanimljivije od svega je što je pristup internetu limitiran, a signal za mobilni ne postoji. Tek 400 licenciranih kreveta nalazi se po kolibama koje su ušuškane u ovom raju. 

Ostrvo je avionskim prevozom povezano sa Sidnejem, a vikendom su aktivni letovi i iz Brizbejna.

B 92
foto: internet

Komentari / 0

Ostavite komentar