Amerika blokirana zbog velike oluje

Više od 1. 550 letova iz Sjedinjenih Američkih Država otkazano je zbog velike zimske oluje, koja je poremetila transport širom zemlje.

Svijet 21.01.2019 | 09:57
Amerika blokirana zbog velike oluje
Pored toga, kako navodi sajt za praćenje letova "FlightAware", odloženo je skoro 1.500 letova.

Kako navodi AP, među najteže pogođenim aerodromima je međunarodni aerodrom Logan u Bostonu, dok je sa Regionalnog aerodroma Manccester-Boston u Nju Hempssiru zakazano poletanje samo tri aviona.

Otkazani su svi letovi na međunarodnom aerodromu u Berlingtonu. 

AP ističe da su zimskom olujom, koja je pogodila američki Srednji zapad i Severoistok, pogođeni i drugi vidovi transporta, poput željezničkog.

Američka željeznička kompanija Amtrak saopštila je da očekuje da će se svi njeni vozovi ponovo saobraćajati u skladu sa rasporedom u ponedjeljak, nakon vikenda koji su obilježili otkazivanje i odlaganje vozova, izazvanih olujom.

Među linijama na koje je uticala oluja su linija od Bostona do Vašingtona, od Njujorka do Bafala, od Cikaga ka Njujorku i Bostonu, kao i linija od Njujorka, ka Filadelfiji i Harisburgu.

Putnici se upozoravaju da budu oprezni prilikom ulaska i izlaska iz vozova, jer bi platforme i dalje mogle da budu klizave zbog leda.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar