Oni baš koriste društvene mreže

Domaći političari se sve više okreću modernim tehnologijama, pa na društvenim mežama često možemo videti aktivnosti, ali i stavove, mnogih načelnika, odbornika, narodnih poslanika, ministara…

Republika Srpska 20.01.2019 | 11:29
Oni baš koriste društvene mreže
Sudeći po statusima, tvitovima i komentarima na društvenim mrežama, političari iz Republike Srpske polako, ali sigurno, počinju da prate svetske trendove kada je u pitanju komuniciranje s građanima.

Šatore, mitinge i sastanke polako premeštaju na društvene mreže, na kojima im se svi građani mogu obratiti.

Iako su još oni koji aktivno koriste društvene mrže u manjini, neki su već ozbiljno shvatili prednosti moderne tehnologije, a među najaktivnije možemo ubrojati gradonačelnika Banjaluke, nekoliko načelnika, nekoliko narodnih poslanika, mnoge banjalučke odbornike, ministre… mahom mlađe dobi.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, aktivan je na Fejsbuku, Tviteru, kao i na Instagramu. Fotografiše razne aktivnoste koje obavlja u službi gradonačelnika, ali i privatna druženja, putovanja. Često objavi i po neki selfi.


Aktivan na mnogim društvenim mrežama je i predsednik PDP, Branislav Borenović.

Kao i gradonačelnik Banjaluke, i on često na svoje profile objavljuje fotografije, kako sa poslovnih sastanaka i poseta, tako i po neku iz privatnog života.

 
 
 
View this post on Instagram

Sa Anegret Kramp-Karenbauer,novom predsjednicom njemačke #CDU partije i nasljednicom Angele Merkel. #Hamburg

A post shared by Branislav Borenović (@branislavborenovic) on


Sve svoje sastanke, aktivnosti, posete ili druženja na Instagramu i Fejsbuku objavljuje i načelnik Prnjavora, Darko Tomaš. Svoje pratioce redovno obaveštava o sastancima, kao i događajima koji se odvijaju u opštini Prnjavor.

 
 
 
View this post on Instagram

У складу са традицијом, данас смо даровали дукат за прву рођену бебу у 2019. години. Дјечак, који је тежак 4 килограма и 270 грама,а дуг је 56 центиметара зове се Игор. Његови родитељи, мајка Бојана и отац Слободан Цвијетић, постали су богатији за још једног члана домаћинства 06. јануара у 23:30 часова. Цвијетићи имају још једног сина, Ивана, старог годину и по дана. Срдачне честитке родитељима, а њиховим малишанима од Бога здравље, уз најљепше жеље.

A post shared by Дарко Томаш (@darko.tomas) on


Poznat po svojm Tviter profilu i komentarima je i član glavnog odbora SNSD Rajko Vasić. On, za razliku od svoji kolega, Tviter na koristi kako bi objavljivao detalje iz svog života, nego više kako bi komentarisao aktuelna dešavanja.

Aktivni na društvenim mrežama su i mnogi narodni poslanici poput Jelene Trivić, Igora Žunića, Srđana Mazalice, Draška Stanivukovića, Sonje Karadžić… 

 
 
 
View this post on Instagram

Земља се ослобађа љубављу, а велика постаје дјелима.

A post shared by Драшко Станивуковић (@draskostanivukovic) on


Na Tviteru redovno komunicira s građanima i Aleksandra Pandurević, novi ministar Srđan Rajčević, na Fejsbuku su aktivni i Nenad Stevandić, Dragan Crnadak, kao i mnogi drugi…

Stručnjaci koji su ranije komentarisali aktivnost domaćih političara na društvenim mrežama kažu da su one veliki korak ka modernom načinu delovanja i komuniciranja sa građanima, te prilika da ih građani bolje upoznaju.

Za razliku od pre samo nekoliko godina, kada su profile na društvenim mrežama imale samo partije, sada je vidljivo da se pojedinici sve više ističu, komuniciraju s građanima i rade na svojoj promociji.

Predsednica nije aktivna

Za razliku od komšijske Srbije i Hrvatske, i njihovih lidera koji su aktivni na Tviteru, predsednica Republike Srpske ne „tvita“. Željka Cvijanović nije aktivna skoro ni na jednoj društvenoj mreži, piše Srpskainfo.

(Srpskainfo)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Ona

20.01.2019 10:41

Tvita sa Dodikom to je njoj dovoljno .

ODGOVORITE
Name

Re

20.01.2019 15:33

Tvita je dodik, ali samo kad obuce bijele kaljace.

Name

Oni

21.01.2019 07:44

samo igraju igrice...ubijaju vreme...i ne znaju zasto su u klupama...osim kada odlucuju o svojim platama i ostalim muckama koje su smislili sefovi.

Name

Svajcarska

20.01.2019 10:43

U Svajcarskoj 98% stanovnistva nema pojma ko su polticari i vodje ovdasnjih svajcarskih stranaka.Politicari su sasvim obicni ljudi,politikom se bave usput kao hobi jer svi imaju svoje poslove kojim se bave i u kojim su uspjesni nevezano za politiku.Ovi nasi na slikama sve sto su ostvarili u zivotu ostvarili su bavljenjem politikom i preko politike susta suprotnost od svicaraca.Nasi politicari su nesposobni da sebi naprave nesto od zivota pa kako da vode drzavu i stvore uslove da drustvo napreduje

ODGOVORITE
Name

za svicarca

20.01.2019 13:13

Ne zna raja koja čisti wc,malteriše i kreči šupe ili namešta posteljinu posle upotrebe visoke gospode.Jarane ako spadaš u tu kategoriju nisko plaćeni nepismenih radnika onda ti nisi ni glasač i za svicarski politički sistem nisi važan jer ti si ko Rom u našem sistemu politike.Da bi uopšte napisao žalbu,pritužbu,upisao prekvalifikaciju i te kako moraš znati kome je uputiti a ako želiš da je položiš bez polaganja e tu ti treba političar ko i ovde.Sin doktora je doktor,sin advokata je advokat,,,,itd da li ti vidiš i jednog našeg da mu je majka sobarica a otac bauštelac da je on doktorirao iako se tamo rodio-nisi e pa sad znaš i ubuduće da nećeš videti.

Name

re. za Svicarca

20.01.2019 14:20

Bravo prijatelju, bas tako. Ovaj gore cistac hala i ulica nije ni svjestan koliko je nebitan svajcarcima.

Name

rere

20.01.2019 21:55

Za razliku od nasih sendvicara covjek je posteno zaradijo svoju platu.Dok nasi kupuju sve,pa i diplome koje nigdje ne vaze, parama od MMFa.Samo da znate, da vi prosite od takvih kao sto je on tj navodna humanitarna pomoc.Tako i vas gazda prosi kod MMFa i zaduzuje narod da bi i vi dobili koju mrvicu.Vama je svedno dali narod ima sutra sta jesti.Posle nesretnih poplava u tu vukojebinu ne saljem nista.Kad sam vidio da je ured polovina pomoci propala i ostala na putu.nikad vise.

Name

Narod

20.01.2019 10:48

A sta narod kaze na Tviteru

ODGOVORITE
Name

Re

20.01.2019 15:38

I narod voli malo tvitati koze u bijelim kaljacama, luksuz pravo.

Name

Romanija

20.01.2019 10:54

Naravno da nasa predsjednica nije aktivna, nije fotogenicna!

ODGOVORITE
Name

Kokain Johny

20.01.2019 11:15

Najvise sam sretan kada Radojicic "twitne".

ODGOVORITE
Name

Budala kao i ti

20.01.2019 11:55

Radojčić u prošlosti,borenović u budućnost gleda.

ODGOVORITE
Name

Direkt

20.01.2019 14:13

Twitter ne pratim, Instagram jos manje, Facebook jos od 2008. SNSD-ovci na celu sa Igorom su omasili platformu. Sama cinjenica da Drasko Stanivukovic ima duplo jacu publiku na Facebooku negoli na Twitteru govori gdje je mainstream publika. Facebook je sad kao televizija, ako ne i jaci. Ja live-ove gledam na Facebook stranici, a nerijetko i vijesti. Facebook video zapisi nerijetko imaju vise pregleda i od Youtube-a. Najjaci na Facebooku od svih politicara u BiH je upravo Drasko Stanivukovic. Pratim ga vec mjesecima. On je veliko osvjezenje u ovom i dalje sivilu i crnilu.

ODGOVORITE
Name

Osvježenje

20.01.2019 21:49

E ako je on osvježenje, onda nam zaista nema spasa ......