Они баш користе друштвене мреже

Домаћи политичари се све више окрећу модерним технологијама, па на друштвеним межама често можемо видети активности, али и ставове, многих начелника, одборника, народних посланика, министара…

Република Српска 20.01.2019 | 11:29
Они баш користе друштвене мреже
Судећи по статусима, твитовима и коментарима на друштвеним мрежама, политичари из Републике Српске полако, али сигурно, почињу да прате светске трендове када је у питању комуницирање с грађанима.

Шаторе, митинге и састанке полако премештају на друштвене мреже, на којима им се сви грађани могу обратити.

Иако су још они који активно користе друштвене мрже у мањини, неки су већ озбиљно схватили предности модерне технологије, а међу најактивније можемо убројати градоначелника Бањалуке, неколико начелника, неколико народних посланика, многе бањалучке одборнике, министре… махом млађе доби.

Градоначелник Бањалуке, Игор Радојичић, активан је на Фејсбуку, Твитеру, као и на Инстаграму. Фотографише разне активносте које обавља у служби градоначелника, али и приватна дружења, путовања. Често објави и по неки селфи.


Активан на многим друштвеним мрежама је и председник ПДП, Бранислав Бореновић.

Као и градоначелник Бањалуке, и он често на своје профиле објављује фотографије, како са пословних састанака и посета, тако и по неку из приватног живота.

 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм

Са Анегрет Крамп-Каренбауер,новом предсједницом њемачке #ЦДУ партије и насљедницом Ангеле Меркел. #Хамбург

А пост схаред бy Бранислав Бореновић (@браниславбореновиц) он


Све своје састанке, активности, посете или дружења на Инстаграму и Фејсбуку објављује и начелник Прњавора, Дарко Томаш. Своје пратиоце редовно обавештава о састанцима, као и догађајима који се одвијају у општини Прњавор.

 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм

У складу са традицијом, данас смо даровали дукат за прву рођену бебу у 2019. години. Дјечак, који је тежак 4 килограма и 270 грама,а дуг је 56 центиметара зове се Игор. Његови родитељи, мајка Бојана и отац Слободан Цвијетић, постали су богатији за још једног члана домаћинства 06. јануара у 23:30 часова. Цвијетићи имају још једног сина, Ивана, старог годину и по дана. Срдачне честитке родитељима, а њиховим малишанима од Бога здравље, уз најљепше жеље.

А пост схаред бy Дарко Томаш (@дарко.томас) он


Познат по својм Твитер профилу и коментарима је и члан главног одбора СНСД Рајко Васић. Он, за разлику од своји колега, Твитер на користи како би објављивао детаље из свог живота, него више како би коментарисао актуелна дешавања.

Активни на друштвеним мрежама су и многи народни посланици попут Јелене Тривић, Игора Жунића, Срђана Мазалице, Драшка Станивуковића, Соње Караџић… 

 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм

Земља се ослобађа љубављу, а велика постаје дјелима.

А пост схаред бy Драшко Станивуковић (@драскостанивуковиц) он


На Твитеру редовно комуницира с грађанима и Александра Пандуревић, нови министар Срђан Рајчевић, на Фејсбуку су активни и Ненад Стевандић, Драган Црнадак, као и многи други…

Стручњаци који су раније коментарисали активност домаћих политичара на друштвеним мрежама кажу да су оне велики корак ка модерном начину деловања и комуницирања са грађанима, те прилика да их грађани боље упознају.

За разлику од пре само неколико година, када су профиле на друштвеним мрежама имале само партије, сада је видљиво да се појединици све више истичу, комуницирају с грађанима и раде на својој промоцији.

Председница није активна

За разлику од комшијске Србије и Хрватске, и њихових лидера који су активни на Твитеру, председница Републике Српске не „твита“. Жељка Цвијановић није активна скоро ни на једној друштвеној мрежи, пише Српскаинфо.

(Српскаинфо)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Она

20.01.2019 10:41

Твита са Додиком то је њој довољно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.01.2019 15:33

Твита је додик, али само кад обуце бијеле каљаце.

Name

Они

21.01.2019 07:44

само играју игрице...убијају време...и не знају засто су у клупама...осим када одлуцују о својим платама и осталим муцкама које су смислили сефови.

Name

Свајцарска

20.01.2019 10:43

У Свајцарској 98% становниства нема појма ко су полтицари и водје овдасњих свајцарских странака.Политицари су сасвим обицни људи,политиком се баве успут као хоби јер сви имају своје послове којим се баве и у којим су успјесни невезано за политику.Ови наси на сликама све сто су остварили у зивоту остварили су бављењем политиком и преко политике суста супротност од свицараца.Наси политицари су неспособни да себи направе несто од зивота па како да воде дрзаву и створе услове да друство напредује

ОДГОВОРИТЕ
Name

за свицарца

20.01.2019 13:13

Не зна раја која чисти wц,малтерише и кречи шупе или намешта постељину после употребе високе господе.Јаране ако спадаш у ту категорију ниско плаћени неписмених радника онда ти ниси ни гласач и за свицарски политички систем ниси важан јер ти си ко Ром у нашем систему политике.Да би уопште написао жалбу,притужбу,уписао преквалификацију и те како мораш знати коме је упутити а ако желиш да је положиш без полагања е ту ти треба политичар ко и овде.Син доктора је доктор,син адвоката је адвокат,,,,итд да ли ти видиш и једног нашег да му је мајка собарица а отац бауштелац да је он докторирао иако се тамо родио-ниси е па сад знаш и убудуће да нећеш видети.

Name

ре. за Свицарца

20.01.2019 14:20

Браво пријатељу, бас тако. Овај горе цистац хала и улица није ни свјестан колико је небитан свајцарцима.

Name

рере

20.01.2019 21:55

За разлику од насих сендвицара цовјек је постено зарадијо своју плату.Док наси купују све,па и дипломе које нигдје не вазе, парама од ММФа.Само да знате, да ви просите од таквих као сто је он тј наводна хуманитарна помоц.Тако и вас газда проси код ММФа и задузује народ да би и ви добили коју мрвицу.Вама је сведно дали народ има сутра ста јести.После несретних поплава у ту вукојебину не саљем ниста.Кад сам видио да је уред половина помоци пропала и остала на путу.никад висе.

Name

Народ

20.01.2019 10:48

А ста народ казе на Твитеру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.01.2019 15:38

И народ воли мало твитати козе у бијелим каљацама, луксуз право.

Name

Романија

20.01.2019 10:54

Наравно да наса предсједница није активна, није фотогеницна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кокаин Јохнy

20.01.2019 11:15

Највисе сам сретан када Радојициц "тwитне".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будала као и ти

20.01.2019 11:55

Радојчић у прошлости,бореновић у будућност гледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

20.01.2019 14:13

Тwиттер не пратим, Инстаграм јос мање, Фацебоок јос од 2008. СНСД-овци на целу са Игором су омасили платформу. Сама цињеница да Драско Станивуковиц има дупло јацу публику на Фацебооку неголи на Тwиттеру говори гдје је маинстреам публика. Фацебоок је сад као телевизија, ако не и јаци. Ја ливе-ове гледам на Фацебоок страници, а неријетко и вијести. Фацебоок видео записи неријетко имају висе прегледа и од Yоутубе-а. Најјаци на Фацебооку од свих политицара у БиХ је управо Драско Станивуковиц. Пратим га вец мјесецима. Он је велико освјезење у овом и даље сивилу и црнилу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освјежење

20.01.2019 21:49

Е ако је он освјежење, онда нам заиста нема спаса ......