Zvanično: Andrić u Dinamu pet godina!

Poruka sa "Maksimira": Komnene, dobro nam došao! Dinamo je predstavio srpskog centarfora.  Srbin pojačao hrvatskog šampiona!

Fudbal 20.01.2019 | 13:15
Zvanično: Andrić u Dinamu pet godina!
Od subote ujutro nije postojala ni najmanja neizvesnost. U skladu sa najavom, Komnen Andrić (23) zvanično je tokom dana postao fudbaler Dinamo Zagreba i tako definitivno napustio Inter Zaprešić, u kojem je postao najbolji strelac hrvatske lige.

Dinamo je na svom zvaničnom sajtu dočekao srpskog napadača, nekadašnjeg člana Radničkog 1923 i OFK Beograda, koji je u inostranstvu igrao za Belenenseš i Žalgiris pre nego što je pronašao sreću u Hrvatskoj.

"Da se radi o odličnom napadaču govori i podatak da je u 39 odigranih utakmica (za Inter) postigao 21 pogodak, a nadamo se da će sa sjajnim nastupima nastaviti i u Dinamovom dresu. Stasiti napadač se na vernost klubu obvezao ugovorom na 5 godina, a ekipi trenera Bjelice će se već u nedelju pridružiti na pripremama u Turskoj! Dobro nam došao Komnene!", objavio je Dinamo. 

Sada je dakle i zvanično: Komnen Andrić je novi igrač zagrbečakog Dinama!

Srpski napadač je promovisan u Maksimiru pošto je stavio paraf na petogodišnji ugovor sa hrvatskim šampionom. Već sutra bi trebalo da pojavi na pripremam Dinama u Turskoj i da se stavi na raspolaganje treneru Nenadu Bjelici.

Andrić je došao iz Intera iz Zaprešića, a finansijski detalji transfera nisuz poznati. Prethodne jeseni je ostavio odličan utisak u Interu i bio prvi strelac lige sa 10 postignutih golova. To ga je preporučilo Dinamu da postane prvi Srbin u taboru Modrih posle skoro 30 godina i Vlada Čapljića.

Komen Andrić ima 23 godine, a u seniorski fudbal je ušao u kragujevačkom Radničkom. Put u karijeri ga je dalje vodio u OFK Beograd, portugalski Belenenseš, litvanski Žaligris i hrvatski Inter u koji je došao pre godinu i po dana i dao 21 gol na 38 mečeva.

U Dinamu bi trebalo da zameni Marija Budimira koji se preselio u iranski Persepolis, a konkurencija u napadu će mu biti Bruno Petković i Mario Gavranović.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar