Umalo fizički obračun u Saboru

Pitanje o poglavljima koje Srbija otvara EU, a Zagreb ni ne pokušava da to blokira umalo nije završilo fizičkim obračunom u Saboru između poslanika opozicionog Mosta, Nikole Grmoje i premijera Andreja Plenkovića.

Region 16.01.2019 | 20:54
Umalo fizički obračun u Saboru
Grmoja je portalu Index ispričao da je tokom sjednice parlamenta pitao premijera o tome da Srbija otvara poglavlja, a da je Hrvatska ne blokira, kao i da ministarka Marija Pejčinović Burić radi u korist Srbije ako ne saziva Komisiju koja mora da razmotri šta Srbija radi po pitanju nestalih i drugih pitanja, na šta je, kako kaže, Plenković reagovao agresivno.

"Premijer je vrlo agresivno reagovao i dobacio iz svoje klupe da sam jadan. Ja sam tražio zaštitu predsjednika sabora. Gordan Jandroković je u tom trenutku prekinuo sjednicu. HDZ-ovci su nam dobacivali. Dobacili su Ines Strenji šta je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam rekao da je ona bila na ratištu za razliku od njega i anemičnog Plenkovića. On je krenuo prema meni vrlo agresivno. Ja sam samo stajao jer nisam nikad Plenkovića vidio u tom izdanju.", rekao je Grmoja.

Prema njegovim riječima, Plenkovića, koji je krenuo prema njemu sa jasnom namjerom da se fizički obračuna, zasutavili su drugi poslanici.

"Nisam prozivao nikoga na temelju nacionalnosti nego sam samo rekao da premijer ne štiti hrvatske interese", rekao je za Grmoja.

Nezavisni poslanik Bojan Glavašević objasnio je kako je izgledao incident koji se dogodio tokom rasprave o godišnjim izvještajima sa sastanka Evropskog savjeta.

"Plenković je eskalirao cijelu stvar. Grmoja je prebacio da nisu blokirali Srbiju. Rekao je da su Plenković i Pejčinović Burić izdajice i da rade za srpske interese. Nazvao ga je anemičnim. Plenković je krenuo prema Grmoji. Miro Bulj ih je razdvajao", ispričao je za Index Glavašević.(Index.hr)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

E

16.01.2019 21:58

E, sto ti je Evropa!

ODGOVORITE
Name

Evropa

17.01.2019 15:23

nema šta ,ustaštvo ,progon Srba . genocidni Hrvati..

Name

Mijo

16.01.2019 21:59

Tako to rade visoke civilizacije, nisu to glupi i primitivni balkanci.

ODGOVORITE
Name

Milko

16.01.2019 23:16

to je pulen Dragana Covica, zastitnika srpskih intetesa.

ODGOVORITE
Name

Boki2

16.01.2019 23:26

Wellcome to Croatia!

ODGOVORITE
Name

RE

17.01.2019 15:50

ČOVIĆU SAGNI LEĐA PA KOD VUČIĆA PO DOGOVORU SA DODIKOM.ČOVIĆ I DODIK VIŠE VOLE SABOR RH NEGO SRBIJU, RUSIJU I KINU.RUDONJA BORI SE ZA LIJEPU SVOJU SA ČOVIĆEM ALI JE TODORIĆ STAVIO POD HIPOTEKU RUSIJI.