Bracina "pobuna": Ja i niko drugi!

Hasan Salihamidžić odbacio ideju kluba da dovede "drugog" sportskog direktora ili da on to postane.

Fudbal 18.01.2019 | 10:00
Bracina "pobuna": Ja i niko drugi!
Sportski direktor Bajerna je prije nekoliko mjeseci bio na velikom udaru njemačke javnosti, baš kao i trener Niko Kovač, ali serijom dobrih rezultata trener Bajerna skinuo je pritisak sa sebe, dok javnost u Njemačkoj očekuje da Bayern uradi nešto po pitanju Salihamidžića.

U posljednje vrijeme se piše o tome da bi oni mogli dovesti još neke ljude u sportski dio za koji je Salihamidžić zadužen, jedan od potencijalnih je Oliver Kan, ali popularni "Braco" ne želi ni čuti za takvu ideju.

"Imam iskren i dobar odnos s Oliverom, ali vjerujem u sebe. Siguran sam u svoje sposobnosti, znanje i vještinu i znam da dobro radim ovaj posao. Upravi kluba sam jasno rekao da neću raditi ovaj posao ako mi dovedu tutora i mentora. Još jednom ponavljam jasno i glasno - neću prihvatiti drugog sportskog direktora ili ulogu drugog sportskog direktora", rekao je Salihamidžić u razgovoru za "Sport Bild".

On je istakao da su igrači prebrodili krizu u kojoj su se nalazili te da trenutno uživaju u ulozi lovca. Bavarci su trenutno drugi na tabeli Bundeslige sa šest bodova manje od Borusije Dortmund.

"Nismo navikli biti lovci, već lovina, ali igrači vole novu ulogu i uživjeli su se u nju, kao i u sve izazove koje ova situacija donosi", rekao je Brazzo.

Takođe, bivši reprezentativac BiH potvrdio je da su Bavarci završili posao s Benjaminom Pavarom iz Štutgarta te da će uraditi sve kako bi do ljetnog prijelaznog roka osigurali potpis Lukasa Ernandeza iz Atletiko Madrida i Kaluma Hudsona-Odoija iz Čelsija.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar