Holivudski glumac u crno-bijelom!

Američki glumac, Met Dilon, koji je gost festivala "Kustendorf", na poklon dobio dres FK Partizan.

Fudbal 16.01.2019 | 14:15
Holivudski glumac u crno-bijelom!
Met Dilon u crno-belom!

Holivudski glumac (54), gost festivala Kustendorf, danas je dobio poklon od Fudbalskog kluba Partizan.

Predsednik crno-belih Milorad Vučelić uručio je Dilonu dres kluba sa brojem 9 na leđima i njegovim imenom. Poznato je da je domaćin "Kustendorfa" Emir Kusturica navijač Partizana i da je u odličnim odnosima sa Miloradom Vučelićem.

Dilon je glumio u mnogim filmovima, a ovdašnjoj publici je, verovatno, najzanimljiviji po filmu "Singles" (Samci) u kojem je tumačio vođu benda "Citizen Dick" iz Sijetla. Bilo je to vreme kada je grandž pokret, koji je iznedrio mnoge velike grupe poput Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden... bio na vrhuncu. I popularnost te muzike i tih grupa u ono vreme doprinelo je, verovatno, uspehu filma na ovom prostoru.

Gluma mu je ušla u krv od rane mladosti. Svoj prvi film "Delinkventi" je snimio kad mu je bilo samo 14 godina. Upravo je na festivalu "Kustedorf" pričao studentima i novinarima zašto je uopšte počeo da se bavi ovom umetnošću.

"Pitaju me ljudi, ponekad, zašto sam postao glumac. Sigurno ne zato što sam imao želju da budem na sceni. Razlog je taj što sam uvideo moć u otkrivanju istine na velikom platnu i još mi je najzubudljivije u filmu da vidim transformaciju", rekao je Dilon.

Njegov najnoviji film "Kuća koju je Džek sagradio" u režiji kontroverznog Larsa fon Trira izazvao je mnogo komentara, a Dilon o tome kaže:

"Ssvoju glumu sam uvek analizirao i bio sam samokritičan. Ono što sam shvatio jeste da ne možete da tumačite neki lik ako ga osuđujete", rekao je Dilon, koji u tom filmu glumi psihopatu i serijskog ubicu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar