SP: Brazilci ostavili Srbiju u životu!

Brazil iznenadio Rusiju i zakomplikovao situaciju u grupi Srbije! Rukometaši Brazila pobedili su Rusiju sa 25:23 u četvrtom kolu prve grupne faze Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj.  I dalje nam treba čudo za drugi krug! Selekcija iz Južne Amerike bolja od Rusije – 25:23.

Ostali sportovi 15.01.2019 | 18:15
SP: Brazilci ostavili Srbiju u životu!
Brazil je iznenadio favorizovane Ruse i zakomplikovao situaciju u grupi A u kojoj se nalaze i rukometaši Srbije.

Brazilski rukometaši su u većini utakmice bili u potpunoj kontroli i Rusima su dopustili da im priđu u samo jednom trenutku, kada je bilo 19:19.

Nunjesovi izabranici su su imali pretnju kada su im nešto kasnije Rusi prišli na -1, ali su tada iskoristili veliki broj tehničkih grešaka protivnika i otšili na komotnih +4.

Posle četiri odigrane utakmice obe reprezentacije imaju po četiri osvojena boda, dok u poslednjoj rundi Brazilci igraju protiv Ujedinjene Koreje, a Rusi protiv Francuske.

Srbija i dalje ima teoretske šanse za prolaz, ali će im za to biti potrebna očekivana pobeda protiv Koreje, kao i "nemoguća misija" protiv domaćina Nemačke.

Bez obzira na poraze od Francuske i Brazila, te remi protiv Rusije, rukometna reprezentacija Srbije je i dalje u životu na Prvenstvu Sveta u Nemačkoj.

Selekcija Brazila je danas savladala Rusiju (25:23) i ostavila nam teoretsku šansu da se plasiramo među prva tri tima u grupi. Reklo bi se da je pred timom Nenada Peruničića Sizifovski posao, ali dok god ima šanse valja se boriti.

Posle današnjeg duela Brazil i Rusija imaju po četiri boda. Prvi preduslov je da Srbija pobedi Koreju i stigne do kote tri.  Orlovima će biti potrebna pobeda protiv Nemačke u poslednjem kolu i porazi Rusije i Brazila.

Za očekivati je da Francuzi dobiju Ruse, dok će Brazil imati zicer situacije u sudaru sa Korejom...

Dakle, nemamo mnogo izgleda, ali...

Brazil je trijumf nad Srbijom nadogradio još jednom pobedom. Odličnom igrom u prvom poluvremenu Južnoamerikanci su stekli golova viška (15:10) i potom odolevali svim napadima ruske selekcije.

Blistao je Felipe Borgas koji je postigao sedam golova. Pet je dodao odlični Toledo.

Kod Rusa najefikasniji su bili Žitnikov i Dibirov sa šest golova.

SP - 4. KOLO

Utorak

GRUPA A (BERLIN)

Rusija - Brazil 23:25 (10:15)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Slip

15.01.2019 17:34

Standardno za Srbiju, prolazi dalje ako oni pobjede one, a oni izgube od onih i ako oni budu igrali nerešeno sa onima

ODGOVORITE