Bravo, djeco! Roditelji, ugledajte se na njih!

Sjajan gest mladih vaterpolista Partizana i Beograda.  Partizan do kraja sezone zabranjuje roditeljima dolazak na utakmice! Vaterpolo klub Partizan odlučio je da, najverovatnije, do kraja sezone zabrani ulazak roditelja na tribine, kao i da suspenduje trenera Sinišu Budraka.

Ostali sportovi 15.01.2019 | 14:30
Bravo, djeco! Roditelji, ugledajte se na njih!
Mladi vaterpolisti Partizana i Beograda poslali su u ponedeljak uveče fantastičnu poruku sa bazena na Banjici - dan nakon što je njihov meč prekinut zbog tuče roditelja na tribinama - tako što su ipak "odigrali" nastavak meča.

Naime, uprkos tome što su iz Partizana tražili da se pobeda pripiše Beogradu, rival to nije prihvatio, pa su se dečaci, vreme koje je preostalo, dva minuta i 50 sekundi, dobacivali, a zatim zatražili da se pobednik odluči bacanjem novčića.

U trenutku prekida, rezultat je bio 5:5.

U bacanju novčića više sreće imao je Partizan, ali to je svakako najmanje važno.

Ranije tokom dana, Partizan je odlučio da zabrani ulazak navijačima na tribine, kao i da suspenduje trenera Sinišu Budraka, čije je isključenje prethodilo incidentu.

Partizan do kraja sezone zabranjuje roditeljima dolazak na utakmice! Vaterpolo klub Partizan odlučio je da, najverovatnije, do kraja sezone zabrani ulazak roditelja na tribine, kao i da suspenduje trenera Sinišu Budraka.

Odluka je "pala" dan posle tuče roditelja na utakmici mlađih kategorija protiv Beograda.

"Predlog Disciplinskoj komisiji biće da se roditeljima zabrani dolazak do kraja sezone, a najmanje tri do pet utakmica. Takođe, pokrenut je postupak protiv trenera Budraka, jer je svojim isključenjem i ponašanjem podigao tenziju i doprineo incidentu", rekla je Tanjugu generalni direktor kluba Tatjana Rakas. 

Prema njenim rečima Budrak je od sudija zaradio opomenu od sudija, zatim žuti karton, a onda je nastavio u istom maniru sve do isključenja. 

"Nije inicirao incident, ali trener vodi utakmicu. Sasvim razumno je da kada se dobije opomena od sudija da se povučete i smirite, a ne da nastavi isto sve do isključenja, pa deca da ostanu bez trenera. To je prethodilo incidentu". 

Rakas je naglasila da je ova situacija opomena za sve i da roditelji "ne izigravaju delioce pravde, već da u miru uživaju u uspesima dece". 

Da podsetimo, Partizan je planirao i da ne izvede svoju decu na nastavak utakmice, ali je to na krau učinio pa je meč, umesto 5:0 za Beograd, službenim rezultatom, završen 5:5 pre nego se pristupilo bacanju novčića da se odluči pobednik. Partizan je na kraju zahvaljujući novčiću pobedio.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar